Onrust bij vv Papendrecht

Nieuws 294 keer gelezen

Vv Papendrecht is niet meer ‘die rustige voorbeeldclub’ die het vroeger was. Er is oppositie tegen de koers van het bestuur
Over het afschaffen van prestatievoetbal op zondag en een sterkere zaterdagafdeling, zijn de meningen op sportpark Slobbengors in ieder geval niet verdeeld. Wel ondervond het hoofdbestuur onder leiding van voorzitter Bram Blom de voorbije dagen sterk tegenspel van een groep opposanten die zich zeer kritisch tonen over het personele beleid van de clubleiding.

Die houding heeft er inmiddels toe geleid dat Richard Middelkoop donderdagavond zijn toezegging om komend seizoen de zaterdagselectie te gaan trainen, heeft ingetrokken. De door de clubleiding bewierookte oefenmeester verraste daarmee de buitenwereld. Eerder nog immers had hij aangegeven de uitdaging aan te willen gaan om vv Papendrecht richting eerste klasse van het zaterdagvoetbal te loodsen. “Maar ik ben uiteindelijk tot een andere conclusie gekomen”, zegt hij nu. “Ik kreeg steeds sterkere twijfels over de vraag of de ‘hele’ club wel bereid is de stappen te zetten die ik nodig acht. Van het bestuur voelde ik veel steun, van andere geledingen binnen de vereniging niet. Dus nam ik in het clubbelang een beslissing.”

Aversie
Een deel van de ‘zaterdagtak’ ziet het inderdaad niet zitten om onder Middelkoops technische leiding te gaan werken. Het feit dat hij gezien wordt als ‘vertegenwoordiger van de ‘zondagtak’ heeft daar alles mee te maken. Ook de magere resultaten van Zondag 1 wegen mee in de aversie. ‘Wat heeft hij nu eigenlijk gepresteerd met dat team?’, is een veelgehoorde opmerking in de wandelgangen. ‘We speelden ooit Hoofdklasse en zaten dicht tegen de Topklasse aan, nu bungelen we onder in de eerste klasse.’
“Jammer dat het zo heeft moeten lopen”, reageert Bram Blom. “Als bestuur hebben Richard als trainer, als mens en als Papendrecht-man hoog zitten. We vonden het geweldig dat hij met zijn hoofdklassekwaliteiten bereid was om de kar te gaan trekken bij een zaterdagselectie die mogelijk in de vierde klasse zou moeten starten. Dat hij er nu voor kiest om de uitdaging niet aan te gaan, vind ik buitengewoon jammer. Of de ‘oppositie’ daarmee zijn zin heeft gekregen? Ja, dat zou je mogen concluderen. Aan de andere kant: als er kennelijk zoveel weerstand tegen een trainer is, heeft het weinig zin om met hem door te gaan. Laten we hopen dat hiermee de ruis van de lijn is. We zijn bezig aan een moeilijke en heel vervelende periode in het lange bestaan van deze mooie club. Het wordt hoog tijd dat we samen gaan bouwen aan een mooie toekomst.”

Rivaliteit
De huidige gang van zaken op Het Slobbengors mag niet los gezien worden van de al jaren sluimerende rivaliteit tussen de zaterdag- en de zondagafdeling van de roemruchte club. Zo’n negentig jaar lang was ‘de zondag’ de belangrijkste sectie binnen vv Papendrecht. De slechte sportieve resultaten van de voorbije seizoenen, de afkalvende sponsorinkomst en de versterkte status van Zaterdag 1 zorgden ervoor dat de animositeit steeds prominenter aan de oppervlakte kwam. Toen het bestuur vervolgens bekend maakte het prestatievoetbal op  zondag te willen beëindigen en hoofdtrainer Richard Middelkoop en bestuurslid technische zaken Mark Kalishoek van de zondag naar de zaterdag te willen laten verkassen, kwam een deel van die zaterdagafdeling in opstand. Overigens heeft het opstappen van Middelkoop ook andere personele consequenties. Sommige spelers die met hem mee zouden verhuizen van ‘zondag’ naar ‘zaterdag’ overwegen nu sterk om dat niet te doen.

Motiveren
De crisis bij vv Papendrecht liet ook Dennis Zaal niet ongemoeid. De naar vv Rhoon vertrekkende keuzeheer van Zaterdag 1 werd vorige week maandag door zijn spelers te verstaan gegeven dat hij ze niet meer kan motiveren. Zaal hoefde niet lang na te denken, pakte zijn tas in en stelde zijn trainersfunctie ter beschikking. Het tweemanschap Richard Elzinga/Maarten van Gastelen werd bereid gevonden de honneurs waar te nemen. Diezelfde Elzinga weet inmiddels ook dat hij komend jaar de zaterdag-elite van vv Papendrecht gaat leiden. Dennis Zaal, die nog wel tot de zomer aanblijft als technisch jeugdcoördinator, zegt te hopen dat Elzinga en Van Gastelen er wél in slagen Papendrecht-zaterdag tot grootse daden te inspireren.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44