Marco van Rijn nieuwe trainer Nieuw-Lekkerland

Nieuws 356 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - Zaterdaghoofdklasser Nieuw-Lekkerland heeft Marco van Rijn aangesteld als hoofdtrainer voor volgend seizoen. De 38-jarige inwoner van Rhoon volgt op sportpark Excelsior de naar Achilles Veen vertrekkende Johan van Bijsterveld op. Van Rijn was eerder als trainer actief bij de zondagclubs WCR en Nieuwenhoorn.

Marco van Rijn gaat komend seizoen vol enthousiasme aan de slag bij zaterdaghoofdklasser Nieuw-Lekkerland.  “De club zocht een jonge en ambitieuze hoofdtrainer en die heeft ze gevonden”, glimlacht de 38-jarige inwoner van Rhoon. “Maar jong betekent in mijn geval zeker niet dat ik onervaren ben. Ik werk inmiddels alweer acht seizoenen als hoofdtrainer in het amateurvoetbal.”
Kort nadat Van Rijn ter ore kwam dat Johan van Bijsterveld vv Nieuw-Lekkerland komend seizoen zou gaan inruilen tegen Achilles Veen -pikant genoeg op 14 januari tegenstander van de groenwitten- besloot hij er een sollicitatiemail aan te wagen. “Het kwam al snel tot een eerste gesprek met de technische commissie. Dat verliep prettig. Voor het vervolg gold hetzelfde. Hoewel ik ook nog met een andere hoofdklassevereniging in gesprek was, besloot ik de knoop meten door te hakken. Nieuw-Lekkerland spreekt me in vele opzichten aan. Dit is een echte voetbalclub met veel zelfopgeleide spelers in de selectie én een grote supportersschare. Ook interessant is dat de club straks op een nieuw complex gaat spelen. Natuurlijk, degradatie naar de eerste klasse dreigt. Dat zie ik ook wel. En natuurlijk hoop ik vurig op handhaving. Aan de andere kant: mocht Nieuw-Lekkerland het niet redden, dan ga ik ook met plezier aan de slag bij deze club. Met nieuwe doelstellingen, dat wel.”
Momenteel werkt Marco van Rijn nog als hoofdtrainer van zondagtweedeklasser PSV Poortugaal. Met zijn team staat hij aan kop van de ranglijst. “Ik zou uiteraard graag mijn drie seizoenen hier met een kampioenschap afsluiten”, zegt hij. “Dat kán ook, hoewel de concurrentie van clubs als PFC, VOC, Kocatepe en TOGB zwaar is. Voorlopig staan we twee punten voor met een wedstrijd meer gespeeld. Spannend dus.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 13 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 21 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 22 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44