Heukelum stunt tegen topfavoriet Unitas

Nieuws 28 keer gelezen

GORINCHEM - De derde speelavond van de Poort6 Champions Cup kreeg een even passend als zinderend einde. In voor de neutrale toeschouwer één van de mooiste potten uit de toernooigeschiedenis klopte het dekselse Heukelum topfavoriet Unitas met 5-4.

Unitas-Heukelum was een waar spektakelstuk, een wedstrijd waarvoor het publiek in de afgeladen sporthal van begin tot eind op het puntje van de stoel zat. Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van. Unitas nam nog wel de leiding, maar liep daarna voortdurend achter de feiten aan. Heukelum, twee jaar geleden finalist, speelde slim en goed georganiseerd, met Saaid Ijaouane en de doelman als uitblinkers. De spanning was werkelijk te snijden, maar ondanks fantastische goals van Mohammed Boukrouche kwam Unitas een doelpunt tekort (4-5).
Stedoco heeft nu de leiding in poule B, niet voor niets vooraf al bestempeld als 'groep des doods'. De ploeg uit Hoornaar walste in de tweede helft over het arme Haaften, vorig jaar nog kwartfinalist, heen: 8-0. Captain Pascal van Delden scoorde driemaal. Ook de pas 17-jarige debutant Roy Stuiver pikte een goaltje mee.

Hoogstaand
Sliedrecht-Leerdam Sport'55 was ook al een kwalitatief hoogstaande wedstrijd. De titelverdediger speelt compact, waar de Leerdammers frivoler spel tegenover stelden. Lange tijd leek de ontmoeting in een gelijkspel te eindigen. Een foutje van Leerdam Sport werd in de slotfase echter genadeloos afgestraft door topschutter Niels Bot: 2-1 voor Sliedrecht.
Ameide ontloopt vrijwel zeker de laatste plaats in poule A door een 4-3 zege op Herovina. Robbert Bakker nam drie treffers voor zijn rekening. Op basis van de tweede helft was de Termeise zege verdiend, hoewel Kevin Steenbruggen in de slotseconden een gigantische kans op de gelijkmaker miste.

Woudrichem kwam goed terug van een 0-2 achterstand tegen Streefkerk en won met 4-3. De ommekeer in de wedstrijd was de tijdstraf van twee minuten die Streefkerker Stefan van den Tol kreeg. Woudrichem maakte in die fase gelijk en gaf het heft vervolgens niet meer uit handen.