Logo regio-voetbal.nl

Richard Riebeek vertrekt bij Streefkerk

  •   keer gelezen   Nieuws

STREEFKERK - Richard Riebeek gaat vv Streefkerk aan het eind van dit seizoen verlaten. “Het is goed dat er na de zomer een frisse, nieuwe hoofdtrainer met de spelersgroep aan de slag gaat”, zegt Riebeek. “Daarover zijn het bestuur en ik het absoluut eens.”

Streefkerk-voorzitter John van den Berg sluit zich bij de woorden van Riebeek aan. “We vinden het als bestuur jammer dat het zo moet lopen. We hebben Richard zeker ook als persoon hoog staan. Het probleem zit hem dit seizoen vooral in het feit dat we nauwelijks punten pakken. Dat kun je overigens niet alleen de trainer aanrekenen. Ook de spelersgroep zou eens in de spiegel moeten kijken. Daarnaast hebben we als relatief kleine club te maken met een flinterdunne selectie en een aantal langdurige blessures. Alles bij elkaar is er een situatie ontstaan die niet tot vrolijkheid stemt. We hebben er echter geen moment aan gedacht om het contract met Richard Riebeek tussentijds te ontbinden. Streefkerk wil het seizoen gewoon met hem afmaken.”

Vicieuze cirkel
“Dat is ook mijn intentie”, reageert Riebeek. “Ik ben absoluut geen type dat in een situatie van teleurstellende resultaten de handdoek in de ring gooit. Wel baal ik enorm van de toestand waarin we ons nu al een tijdje bevinden. Ik had gehoopt met Streefkerk een stapje omhoog te zetten in de derde klasse, of in ieder geval de middenmootklassering van vorig jaar minimaal te evenaren. Niet gelukt en dat gaat ook niet meer lukken. We zijn in een vicieuze cirkel terechtgekomen, waarbij het zelfvertrouwen is afgenomen en de trainingsopkomst is gedaald. Het komende half jaar ga ik proberen om daar aan te sleutelen. Degradatie zullen we niet kunnen ontlopen, maar dat neemt niet weg dat we toch winst kunnen boeken door er voor elkaar te stáán. Mijn opvolger kan dan in de vierde klasse een frisse start maken met de groep”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup