Topfavoriet Unitas in sterke groep B | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl

Topfavoriet Unitas in sterke groep B

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/REGIO - In de zogenaamde poule des doods van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup moet topfavoriet Unitas zien af te rekenen met Stedoco en niet te vergeten met Heukelum, finalist van twee jaar geleden, en Haaften, in de vorige editie verrassend kwartfinalist.

“Op aanraden van Jamy Goemaat en mijn persoon is Leon Elands onze coach. We hebben een heel sterk team, met louter zaalvoetballers. Alleen Patrick Zwart is niet meer actief in de zaal. De rest speelt, Mohammed Boukrouche uitgezonderd, bij ZVG/Stadioteam”, aldus kandidaat-topscorer Christian Perrier, die na een afwezigheid van twee jaar weer in De Oosterbliek te bewonderen is.
Unitas wil nog oefenen, maar of dat echt nodig is? “We spelen wekelijks met elkaar en zijn goed ingespeeld. Met Boukie, die in Culemborg in de hoofdklasse speelt, hebben we sowieso een chemie. Ja, we behoren tot de titelkandidaten. Maar de beste wordt niet altijd kampioen”, aldus Perrier, die bijna vijf jaar geleden een bomvolle Oosterbliek stil kreeg na zijn meervoudige beenbreuk in de finale tegen LRC Leerdam.

Prioriteit
Smaakmaker bij Heukelum is alweer een paar jaar de jonge Sil van Putten. “De prioriteiten bij de technische staf liggen bij de competitie. En bij mij deze editie ook. Ik ben er twee maanden uit geweest wegens beschadigde enkelbanden. Het korte draaien in de zaal zal niet meevallen. Overigens ga ik eerst nog een paar dagen naar Parijs. Bij de derde wedstrijd tegen Haaften hoop ik er bij te zijn.” Van Putten durft geen echte voorspelling te doen. “Onze poule is heel zwaar, met Unitas en Stedoco. Ik laat me verrassen als ik terugkom uit Parijs. Misschien kunnen we door als beste nummer twee. Twee jaar geleden zaten we ook in een loodzware poule en toen haalden we de finale.”

Haaften moet het stellen zonder de weer bij WNC voetballende Danny Verwolf. “Die gaan we zeker missen. Unitas is te goed. Als we een goede dag hebben kunnen we Stedoco pakken en Heukelum moet, net als vorig jaar, ook te verslaan zijn. Toen gingen we achter de latere winnaar Sliedrecht uiteindelijk als beste nummer twee verder. Dat kan dit jaar zomaar weer gebeuren”, blikt Kevin van de Velde vooruit.

Opbreken
Stedoco heeft, volgens zaalcoach Marco Viveen, ook het nodige zaalvoetbaltalent moeten inleveren. “Het gemis van de vertrokken Ferhat Kaya en de geblesseerde Peter van der Heijden kan ons wel eens opbreken. Bovendien speelt Roel de Kruijk alleen de eerste wedstrijd. Hij gaat met familie al jaren op wintersport, zo ook deze kerstvakantie. Jammer, want ik had hem graag rond Willem Looijen zien spelen.”
Toch acht Viveen de eersteklasser uit Hoornaar niet kansloos. “De laatste poulewedstrijd tegen Unitas is misschien wel de beslissende. Unitas is met zoveel zaalvoetballers veruit de beste en dus topfavoriet. We zullen zien.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup