Logo regio-voetbal.nl

Nieuw-Lekkerland van vier naar zeven?

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland jaagt zaterdag op de scalp van streekgenoot LRC Leerdam. Winst betekent dat de groenwitten hun tegenstander bijhalen en dat er weer wat perspectief lonkt. Aan verlies moeten ze op sportpark Excelsior maar even niet denken... De hoofdklasseontmoeting is voor @RVoetbal Alblasserwaard de wedstrijd van de week.

De Zwerver mag zonder overdrijven de verrassing van de 1e klasse B worden genoemd. Of de ongeslagen status ook bij Oranje Wit stand zal houden? Dat gaat lastig zat worden, want de Dordtenaren hebben één van de best voetballende ploegen in 1B. Maar De Zwerver heeft wel voor hetere vuren gestaan, dus wie weet. Stedoco kijkt weer omhoog en moet bij Rijsoord drie punten rijker kunnen worden. Elk ander resultaat dan winst betekent op voorhand een teleurstelling.

Uitzichtloos
Het is amper te bevatten, maar wel waar: Schelluinen is hekkensluiter in 2F. DFC lijkt de ideale tegenstander om aan positieverbetering te doen. De Dordtenaren zijn in een vrije val verzeild geraakt en Schelluinen wil daar graag nog een schepje bovenop doen. Sv Meerkerk staat keurig derde, een positie die verwachtingen schept. De geelzwarten trappen dan ook als favoriet af tegen streekgenoot Hardinxveld. Ameide heeft de weg omhoog ingeslagen, maar dat geldt zeker ook voor Altena. Gaat vast een leuk potje worden op het Nieuwendijkse kunstgras.

Groot-Ammers lijkt het lek in 3C boven te hebben. Of dat echt zo is, moeten de manschappen van Ron Vlot tegen ASH maar laten zien. Winst betekent hoe dan ook een paar plekken stijgen op de ranglijst. Streefkerk zal zich weinig illusies maken voor het bezoek aan koploper Tricht. De (sportieve) situatie van de blauwzwarten lijkt voor de winterstop al uitzichtloos. De Alblas presteert wisselvallig en krijgt normaliter een hele kluif aan runner-up Leerdam Sport'55.

Scorend vermogen
Een nieuwe uitdaging voor 4D-koploper VVAC: Lekvogels komt op bezoek. De Lexmonders zijn nog wat grillig, maar beschikken over veel scorend vermogen. Voor VVAC geldt: de pannen worden nog niet van het dak gespeeld, maar de resultaten mogen er zijn. Alle ingrediënten voor een spannende pot zijn dus aanwezig. Peursum komt steeds beter in vorm. Datzelfde kan worden gezegd van het jonge Arkel. En dus lonkt aan de Giessenburgse Kerkweg een leuke derby, waarbij wij het voordeel voorzichtig aan de thuisclub geven. HSSC'61 krijgt het bovenin meedraaiende ZBC'97 op bezoek. Een sterke tegenstander, maar op Het Plein is een verrassing nooit uitgesloten. Noordeloos speelt niet onaardig, maar dat vertaalt zich niet in punten. De uitbeurt bij ODS wordt zwaar, zoveel lijkt zeker.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup