Logo regio-voetbal.nl

Ameide-Schelluinen belangrijk kelderduel

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - In het Alblasserwaardse voetbalprogramma van zaterdag 12 november springt er één duel uit: de streekontmoeting tussen Ameide en Schelluinen in de kelder van 2F.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland heeft de eerste driepunter binnen, maar dat is nog geen garantie voor succes in en tegen Scheveningen. Met een punt bij de medekoploper zullen de groenwitten de handen dichtknijpen. Scheveningen is favoriet, zoveel is duidelijk.
De Zwerver is koploper Roda Boys in 1C tot op twee punten genaderd. De Kinderdijkers hopen hun ongeslagen status ook tegen streekgenoot Sliedrecht te behouden. Gaat een leuk potje worden op De Schans, voorspellen wij. Het onderlinge verschil is slechts twee punten. Ook een mooi affiche: Stedoco-Alblasserdam. De collega's van de West-Alblasserwaard (Klaroen.nl) geven het lichte voordeel aan Alblasserdam; wij niet. Stedoco wil de weg omhoog inslaan en zal daarom voluit voor drie punten gaan.

Wisselvallig
Ameide en Schelluinen bungelen aan de staart van de 2e klasse. Promovendus Ameide zal op een zwaar seizoen gerekend hebben, degradant Schelluinen daarentegen zeker niet. Schelluinen toont zich echter flink wisselvallig en kon wel eens een heet middagje te wachten staan op het Termeise kunstgras. Als sv Meerkerk wil blijven aanhaken bij de top, moet er in Dordt van DFC gewonnen worden.

Instelling
De derdeklassers De Alblas en Groot-Ammers treffen elkaar op Souburgh. De Alblas lijkt op voorhand wat in het (thuis)voordeel, maar Groot-Ammers is vast van plan op te stomen naar de middenmoot nu de aansluiting bijna een feit is. Streefkerk krijgt het zwaar tegen het op de tweede plaats staande Leerdam Sport'55. Vermoedelijk valt er niet veel te halen, maar de bal is rond, dus je weet het maar nooit. De instelling zal dan wel anders moeten zijn als in de derby tegen Groot-Ammers.

Wedstrijd van het jaar
Noordeloos pakte afgelopen zaterdag de eerste drie punten en is klaar om koploper VVAC te ontvangen. Voor Noordeloos toch zo'n beetje de 'wedstrijd van het jaar'. VVAC zal zich dan ook moeten realiseren dat het volle bak moeten geven om de punten aan de Nieuwendijk op te halen. Is er een verrassing in de maak? Arkel-HSSC'61 is weliswaar geen derby, maar toch zeker wel een streekduel. Met het jonge Arkel kan het alle kanten op. De uitslag zou wel eens in de buurt van een gelijkspel kunnen liggen. De krachtsverschillen in 4D zijn in tegenstelling tot vorig seizoen niet groot, zo weten Papendrecht en Peursum maar al te goed. Beide clubs willen graag een rol van betekenis spelen en mogen zaterdag dus niet verliezen. Spanning gegarandeerd op Het Slobbengors. Lekvogels ontvangt Brakel en moet de punten in eigen huis kunnen houden.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup