Logo regio-voetbal.nl

Lekvogels en VVAC op vinkentouw voor periode

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Komende zaterdag (29 oktober) worden de eerste periodetitels vergeven. Kansrijk in het verschijningsgebied van Het Kontakt Alblasserwaard zijn sv Meerkerk, Lekvogels en VVAC. Maar alledrie hebben ze het niet in eigen hand.

De schamele oogst van Nieuw-Lekkerland bedraagt na zeven wedstrijden slechts één punt. Of het er na zaterdag meer zullen zijn, is zeer de vraag. Wij verwachten niet dat het XerxesDZB van Willem den Besten zich het kaas van het brood zal laten eten.
Roda Boys is vooralsnog ongenaakbaar in 1C. Kan Stedoco daar verandering in brengen? Dat zal het in elk geval moeten doen zonder captain Sander Vink, die voorlopig uitgeschakeld is. Wil Stedoco nog terugkomen in de race om het kampioenschap, dan zal er in Aalst gewonnen moeten worden. Zo simpel is dat. Via @RVoetbal blijf je zaterdag actueel op de hoogte van de tussenstand.
De Zwerver zal er op De Schans alles aan willen doen de ongeslagen status tegen Almkerk te handhaven.

Alarmbel
Sv Meerkerk heeft nog een theoretische kans op de eerste periodetitel in 2F. De geelzwarten zijn dan afhankelijk van Drechtstreek en WNC en hebben zelf ook heus niet zomaar gewonnen bij streekgenoot GJS. Bij Schelluinen staan de alarmbellen op rood, zeker na de wanprestatie van dinsdagavond tegen Arkel. Bij laagvlieger GDC moeten drie punten worden gepakt, zoveel is duidelijk. Anders zal de 'onrust' alleen maar toenemen. Ameide wil de rode lantaarn graag overgeven, maar kan de borst natmaken met SV Capelle als opponent.

Derdeklasser Streefkerk wacht nog altijd op de eerste punten. Herovina kwakkelt de laatste weken, dus er lijken mogelijkheden te liggen voor de ploeg van Richard Riebeek. De Alblas strijdt met het puntgelijke EBOH om aansluiting met Tricht en Leerdam Sport. De Leerdammers zullen scherp aan hun duel met Groot-Ammers beginnen, want een periodetitel is mogelijk. Dan zal wel Tricht in de fout moeten gaan.

Topper
In de 4e klasse D zitten Lekvogels en VVAC op het vinkentouw voor de periodetitel. De Ottolanders spelen de topper tegen lijstaanvoerder ZBC'97. Om in aanmerking te komen voor de periode moet VVAC winnen. En dan nog is er niks zeker, want Lekvogels ligt op de loer. De Lexmonders hebben het beste doelsaldo en gaan als derde met het been heen als ze zelf Arkel kloppen en VVAC in Zwijndrecht weet te winnen. Maar één ploeg heeft alles in eigen hand en dat is koploper ZBC'97.
HSSC'61 is de laatste weken wat weggezakt en krijgt het op papier sterke Papendrecht op bezoek. Maar ook Papendrecht kwakkelt, dus waarom zou een verrassing op Het Plein niet mogelijk zijn? Noordeloos hunkert naar het eerste punt. Streekgenoot Peursum zal niet van zins zijn dat af te staan. De Giessenburgers zijn favoriet, maar weten ook dat het aan de Nieuwendijk soms kwaad kersen eten kan zijn.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup