Logo regio-voetbal.nl

Wordt Roda Boys kampioen?

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Excelsior Maassluis, de tegenstander van Nivo Sparta voor aankomende zaterdag, is een opvallende ploeg. In al haar gewonnen wedstrijden (vier stuks) liep het zonder een tegendoelpunt te incasseren van het veld af.

De enige wedstrijd waarin dit wel gebeurde was thuis tegen ASWH (5-2 winst). In al haar verloren wedstrijden maakte ze zelf niet één doelpunt. Cijfers zijn zeker niet heilig, maar het lijkt er dan ook op dat Excelsior Maassluis een typische ploeg is van alles of niets. Statistieken voor Nivo Sparta om zich aan vast te grijpen zijn dat ze in de wedstrijden die ze winnend wist af te sluiten relatief snel tot scoren kwam. Wil Nivo Sparta winnen van Excelsior Maassluis zou het er dus goed aan doen om de score al vroeg te openen.

Bij Roda Boys kan men met een gerust hart de confrontatie aangaan met Stedoco. Wil het de periodetitel nog mislopen dan moet Heinenoord met grote cijfers winnen van Alblasserdam en Roda Boys zelf verliezen. Het verschil in doelsaldo is namelijk +8 in het voordeel van Roda Boys. Maar in Aalst wil men meer. Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heinenoord na vier speelronden viel het K-woord al en dus is de periodetitel allang niet meer het doel van Roda Boys. Het kan ook onmogelijk meer weglopen voor haar favorietenrol. Met een gelijkspel tegen Almkerk en verder louter overwinningen staat de formatie van coach Miguel van den Dungen stijf bovenaan. Met drie punten voor op de rest van het veld, een prachtige score van 19 gescoorde doelpunten en maar 5 tegen is Roda Boys een absolute titelkandidaat. Dat het dat doet zonder ‘Aalsterse’ leverde een aantal weken geleden nog flinke kritiek op, maar die zal ongetwijfeld verstommen als zaterdagmiddag de eerste prijs van het seizoen binnengeharkt gaat worden. Want net als overal is het ook in Aalst zo dat als je wint je vrienden hebt. Of dat nu buitendorpers zijn of niet. En al valt tegenstander Stedoco voorlopig dan nog wat tegen (al is de Hoornaarse formatie aan de beterende hand), de kwaliteiten binnen die ploeg staan buiten kijf. Voor van den Dungen is deze wedstrijd dan ook vast een test om te zien waar zijn ploeg staat. Het Kontakt (@RVoetbal) is erbij.

Druk
GVV’63 begon zo aardig aan de competitie. Maar na wat ongelukkige nederlagen en een golf aan blessureleed staat het inmiddels op een achtste plaats met 9 punten. Dat zijn er populair gezegd maar twee meer dan de nummer voorlaatst, maar aan de andere kant – even zo populair – maar drie minder dan de nummer vier van de ranglijst. Tegenstander van zaterdag Rijswijkse Boys heeft tien punten. Een bokkesprong over Rijswijk behoort dus in ieder geval tot mogelijkheden.
Zuilichem speelde gelijk tegen BLC waardoor het de periodetitel nog niet greep. Het lijkt een patroon te worden voor Zuilichem. Vorig seizoen kon het de periode winnen thuis tegen ASH: deed het niet. Uit bij datzelfde ASH kon het kampioen worden: deed het niet. Thuis tegen ONI kon het eveneens kampioen worden: deed het niet. En nu drukte het weer niet door op het moment dat het kon. De periodetitel kan nog steeds veroverd worden, Zuilichem staat zelfs nog twee punten voor op de rest van het veld, maar dan moet het uit bij Kerkwijk niet opnieuw bezwijken onder de druk. Kerkwijk zelf is al lang en breed uitgeschakeld voor de eerste periode en ook al voor de eindranglijst, maar zal met een grote glimlach het feestje van Zuilichem willen verstieren. Het is en blijft tenslotte toch een derby.
Well speelt een duel in de kelder van de vierde klasse. Met vier punten uit zeven wedstrijden heeft het maar één puntje meer dan tegenstander TEC. Het is gepriegel in de marge: Well gaat met geen mogelijkheid meer meedoen om de prijzen en degraderen kan het ook niet. Maar in Well zal men ongetwijfeld ook deze week weer hartstochtelijk proberen een overwinning te boeken.
Brakel genoot volop van de ambiance tegen Achilles Veen in het bekertoernooi hoewel het verloor met 6-1. Zaterdag wacht een tegenstander van een heel ander kaliber: Dubbeldam. In Brakel zullen ze die niet anders benaderen, maar als vanouds de mouwen opstropen.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup