Logo regio-voetbal.nl

Mooie bekerduels in Alblasserwaard

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - In de regio van Het Kontakt Alblasserwaard is er zaterdag 22 oktober weinig competitievoetbal. Maar een aantal -op papier- aantrekkelijke bekerduels maakt veel goed.

Tweedeklasser Schelluinen speelt het restant van de afgelopen zaterdag gestaakte wedstrijd tegen Drechtstreek en heeft nog ruim een halfuur om de 1-2 achterstand goed te maken. Dat zal niet meevallen, want de Papendrechters staan niet voor niets bovenaan. Maar als Schelluinen een team vormt en alles op alles zet, is er niks onmogelijk.
VVAC was op de tweede speeldag vrij vanwege het 50-jarig bestaan en haalt nu in tegen Arkel. Een semi-derby die zeker niet van belang is ontbloot. Bij winst nestelt het tot nu toe moeizaam scorende maar ook weinig goals tegen krijgende VVAC zich in de kopgroep van 4D en komt het op de gedeelde tweede plaats terecht. Het jonge Arkel jaagt echter ook op aansluiting en wipt, mits het drie punten weghaalt op De Put, over VVAC heen. Alle ingrdiënten dus voor een aardig potje.

Krakers
De tweede bekerronde heeft enkele krakers voor de neutrale voetballiefhebber in petto. Sv Meerkerk-LRC Leerdam is er zo eentje. In de voorbereiding eindigde dit duel in 1-2, waarmee Meerkerk destijds eigenlijk te weinig kreeg. De geelzwarten hebben weinig te verliezen tegen de hoofdklasser en azen op een stunt.
Stedoco kan het vertrouwen oppoetsen met een klinkend resultaat tegen de kwakkelende hoofdklasser Heerjansdam (dinsdagavond voor de RTV Cup nog met 4-1 verliezend van Drechtstreek). Een overwinning op zijn voormalige club zou zeker Stedoco-trainer Cees Lagendijk goed doen. @RVoetbal rekent er een beetje op dat Stedoco verder bekert!
Peursum treft thuis het Dordtse SSW en HSSC'61 neemt het op Het Plein op tegen de koploper in 4D, ZBC'97.

Dinsdagavond 25 oktober staat voor de beker nog de derby tussen Arkel en Schelluinen op het programma.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup