Logo regio-voetbal.nl

Streefkerks voetbalalbum met historische waarde

  •   keer gelezen   Nieuws

STREEFKERK - Voetbalvereniging Streefkerk start, in samenwerking met de plaatselijke Spar Supermarkt, een spaaractie voor voetbalplaatjes. In het bijbehorende album kunnen 251 plaatjes worden geplakt.

Het gaat in dit geval niet om wereldbekende spelers. Zelfs niet op nationaal niveau. De te sparen coryfeeën zijn de plaatselijke sporthelden. Niet alleen van het eerste elfta,l maar alle spelers. Aangezien het ledental indirect een groot deel van de bevolking vertegenwoordigt, kun je stellen dat het dorp de komende maanden min of meer zichzelf gaat sparen. 
“Alle senioren en jeugdspelers”, vertelt coördinator Gert-Jan Lagendijk. “En ook bestuursleden en vrijwilligers hebben een plaatsje in het album gekregen. Zo komen we aan dat aantal van 251. Het is een prachtig album geworden. Met als ondergrond wedstrijdsituaties. Heel professioneel. Ik had al eens van een dergelijke actie gehoord en pakte het idee op om dat ook bij onze club te realiseren. Toevallig had Peter Roelse van de supermarkt er ook al eens over lopen denken. Dus we waren het snel eens.”

“Zaterdag 15 oktober wordt bij ons in de zaak het officiële startsein van de actie gegeven”, vult Peter Roelse aan. “Dan wordt het eerste album overhandigd. Met ingang van maandag 17 oktober ontvangen de klanten bij elke tien euro die men aan boodschappen besteedt een zakje met drie voetbalplaatjes. Het album is te verkrijgen tegen betaling van een kleine vergoeding. Dat laatste doen we om te voorkomen dat men onnodig veel albums meeneemt en die vervolgens niet gebruikt. Daar zouden andere verzamelaars de dupe van worden.”

Collectors item
Het was van tevoren een hele organisatie, begrijpen we uit het verhaal van Gert- Jan. “Op 3 september werd de professionele fotoshoot gehouden. Ik heb de kantine nog nooit zo vol gezien. De hele dag door werd er volgens een strak schema gewerkt. Alle spelers en andere leden die ik heb aangeschreven, hebben meegedaan. In het album is sporadisch ruimte vrijgehouden voor advertenties. En dan alleen van adverteerders uit het dorp. In totaal zijn nu 15.000 plaatjes gedrukt. Dus Streeflkerk kan volop gaan sparen. En komen we er tekort, dan drukken we nog een serie extra. Het wordt een echt collectors item. Een serie vanaf het jongste lid tot aan Henk Flier, ons oudste (ere)lid. Het is een momentopname. Het ledenbestand van de voetbalvereniging zoals dat was in september 2011. Een paar jaar verder zal dat weer heel anders zijn. Dus dan heeft het album al historische waarde.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup