Logo regio-voetbal.nl

De Zwerver en Drechtstreek steken er bovenuit

  •   keer gelezen   Nieuws

WEST-ALBLASSERWAARD - Nu vrijwel alle clubs zes competitiewedstrijden op de teller hebben, is het moment daar om een eerste tussenbalans op te maken. En die ziet er heel wisselend uit voor de zeven voetbalclubs in de West-Alblasserwaard.

Dat Nieuw-Lekkerland het lastig zou gaan krijgen om te overleven in de Hoofdklasse B, stond al vast voor er één bal getrapt was. Maar één puntje uit zes duels is wel erg weinig. Of er komende zaterdag een succesje te noteren valt voor trainer Johan van Bijsterveld en zijn selectie, is de vraag. De gemakkelijk scorende koploper RVVH komt namelijk op bezoek…
De Zwerver kan bogen op een sterke competitiestart, waarin de ploeg van coach Ron Tempelaar ‘fris en fruitig’ voetbal heeft laten zien. Ook achterin zit het goed bij de Kinderdijkers. Drie tegengoals in zes wedstrijden; daar kun je mee voor de dag komen. Komende zaterdag treft De Zwerver het desolate Rijsoord, dat na de degradatie uit de Hoofdklasse snel dacht te kunnen promoveren, maar ondertussen in de kelder van 1C vertoeft.
Alblasserdam is één van de twee regioclub die zaterdag thuis spelen. Afgaande op het aardige optreden van afgelopen zaterdag tegen De Zwerver, lijkt een overwinning op SC Everstein haalbaar.

Snakken
Drechtstreek neemt het in Schelluinen op tegen de plaatselijke trots. De Papendrechters staan trots aan kop in de tweede klasse F en gaan de strijd vol vertrouwen aan. Schelluinen op zijn beurt is getergd vanwege een tegenvallende competitiestart. Wordt een pittig middagje dus voor Drechtstreek.
Ook De Alblas kan -een klasse lager- de borst nat maken. Nummer vier SC Amstelwijck is namelijk geen team dat je zomaar even verslaat. Datzelfde geldt ook voor Streefkerk in relatie tot tegenstander EBOH. De Strevelanders snakken naar een eerste sportief succes. Hopelijk komen ze in Dordrecht van de hatelijke nul af.

Papendrecht-zaterdag gaat het in eigen huis opnemen tegen de nummer twee Lekvogels. Winst is noodzakelijk om deel uit te blijven maken van de kopgroep.

Ommekeer?
Papendrecht-zondag kan alleen maar dromen van een dergelijke klassering. De formatie van trainer Richard Middelkoop is vooralsnog de tegenvaller van het seizoen. In de eerste klasse B vindt men zichzelf terug op een troosteloze laatste plek. Zondag reist men af naar lijstaanvoerder Quick. Zou daar de ommekeer plaatsvinden?


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup