Topper voor sv Meerkerk

Nieuws 31 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor tweedeklasser sv Meerkerk wordt 8 oktober een belangrijke zaterdag. De koploper speelt in Papendrecht tegen het sterke Drechtstreek, één van de kampioenskandidaten. Een echte testcase dus voor de mannen van Marcel van Steenis.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland kan bepaald niet tippen aan de competitiestart van vorig seizoen en loopt hierdoor nu al achter de feiten aan. Of het bij Kloetinge tot een kentering komt, valt te betwijfelen. Coach Van Bijsterveld zal hoe dan ook honderd procent inzet eisen van zijn elftal, dat na de zeperd tegen Nivo Sparta wat recht te zetten heeft.
Stedoco voldoet met een achtste plaats vooralsnog niet aan de (eigen) verwachtingen. Heinenoord-uit wordt hoe dan ook zwaar, aangezien de ploeg uit 'West' verrassend de derde plaats in 1C inneemt. De Zwerver-Alblasserdam is een echte derby, waarvan het voorspellen van de uitslag dus per definitie 'gekkenwerk' is. Toch denkt @RVoetbal dat het thuisvoordeel de doorslag zal geven. In dat geval zijn de credits voor De Zwerver, dat met een jonge ploeg prima presteert.

Ameide heeft het zwaar in 2F. Dat is een understatement met één punt uit vijf duels. Op Meihoven geldt zaterdag dan ook maar één opdracht: winnen van Wieldrecht. Schelluinen heeft de uitbeurt bij Altena op het programma staan en zal dat duel willen benutten om weer aansluiting te krijgen bij de onderkant van de kopgroep.

Penibel
Streefkerk verkeert in 3C in een zelfde positie als Ameide. De situatie is penibel en er zullen snel punten op de plank moeten komen. Zal dat lukken tegen middenmoter SC Amstelwijck...? Groot-Ammers kan de punten eveneens goed gebruiken. Tegenstander Herovina is de laatste twee weken van de leg. Benieuwd of de geelzwarten daarvan kunnen profiteren. De Alblas heeft ontegenzeggelijk de weg omhoog gevonden en dus mag MVV'58 geen problemen opleveren.

In 4D valt de derby tussen HSSC'61 en Lekvogels op. Beide clubs zijn niet ontevreden over de competitiestart, maar nu is het de vraag wie bovenin kan blijven meedoen. Er staat dus zeker iets op het spel op Het Plein. HSSC'61 overtuigde afgelopen zaterdag speltechnisch bij VVAC, alleen leverde het geen punten op. Ditmaal wel? Noordeloos lijkt ook tegen Papendrecht niet van de nul af te komen en Peursum wacht andermaal een krachtproef, ditmaal bij ZBC'97. Ook VVAC kan de borst natmaken. Na de uitbeurt bij ODS weet trainer Cees van Bavel waar hij met zijn elftal werkelijk staat. Het jonge Arkel presteert tot nu toe wisselvallig en krijgt een zware kluif aan lijstaanvoerder Dubbeldam. Met een punt zou trainer Jakobs ongetwijfeld al blij zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 20 minuten geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 3 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 5 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 18 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' gisteren
Afbeelding
Veertien spelers uit huidige SVW-selectie ook volgend seizoen actief bij de streepjes 16 apr, 21:23