Nieuw-Lekkerland móet winnen van Nivo Sparta

Nieuws 278 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Nee, reden voor paniek is er nog niet. En bovendien, Nieuw-Lekkerland wist op voorhand dat het een zwaar seizoen tegemoet ging. Maar de druk staat natuurlijk wel op het thuisduel van zaterdag 1 oktober tegen mededegradatiekandidaat Nivo Sparta. Nieuw-Lekkerland móet in feite winnen om zich wat lucht te verschaffen en niet nu al achter de feiten aan te lopen. Regio-voetbal is erbij.

Eersteklasser Stedoco heeft ondanks de zesde positie nog altijd aansluiting in 1C, maar kan zich tegen hekkensluiter SC Everstein geen misstap veroorloven. Normaliter zal dat ook niet gebeuren. Het eveneens nog aangeslagen De Zwerver gaat op bezoek bij Zaamslag en wipt bij winst over de Zeeuwen heen.
Ameide ploetert tot nu toe in 2F. Een zege op het ambitieuze WNC zou zeer welkom zijn, maar ligt niet voor de hand. Schelluinen treft op eigen veld het jonge Groote Lindt. Bij een onverhoopte nederlaag moeten de Curic-boys naar beneden gaan kijken. Zover zullen ze het toch niet laten komen? Sv Meerkerk behoort in deze klasse tot de topploegen. 't Hoog rekent op een overwinning op Altena, een tegenstander die de geelzwarten niet altijd zo ligt.

Kelderduel
De streekploegen in de 3e klasse C komen nog niet zo uit de verf. Het wisselvallige De Alblas is een uitzondering en zal de tegen Heukelum ingezette lijn bij Unitas willen doortrekken. Groot-Ammers moet in Dordrecht proberen zich naast EBOH op de ranglijst te spelen. MVV'58-Streefkerk is met recht een kelderduel. Onnodig om te zeggen dat de blauwzwarten azen op de eerste driepunter.

De vierdeklassers VVAC en HSSC'61 zullen beide in het spoor van de koploper willen blijven. Het belooft dus een leuk onderling duel te worden op De Put. @RVoetbal houdt de volgers op de hoogte. Peursum gaat tegen SVS'65 het winnende pad weer inslaan, is onze verwachting. Elk ander resultaat zou een regelrechte tegenvaller betekenen. Noordeloos-trainer Apitulay wil in Lexmond punten zien van zijn ploeg, maar of Lekvogels daaraan wil meewerken...? Nee dus. Arkel krijgt de handen vol aan de grote onbekende ZBC'97, dat samen met Papendrecht en Dubbeldam de ranglijst aanvoert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden