Logo regio-voetbal.nl

Topduel voor Papendrecht-zaterdag

  •   keer gelezen   Nieuws

WEST-ALBLASSERWAARD - Regio-voetbal is komende zaterdag live aanwezig bij kraker in de vierde klasse D: het duel tussen Papendrecht-zaterdag en Dubbeldam. De thuisformatie van trainer Dennis Zaal kan bij die gelegenheid zijn titelaspiraties extra kracht bijzetten door te winnen. En eerlijk gezegd zien we dat ook wel gebeuren. We zetten in op een 4-1 overwinning voor Papendrecht.

Op de winstkansen van de zondagelite van de Slobbengorsclub durven we absoluut niet te gokken. Zeker niet nu de naar de laatste positie van de eerste klasse B afgezakte ploeg van trainer Richard Middelkoop het komende zondag gaat opnemen tegen de amateurs van ADO Den Haag. Het zal toch niet zo zijn dat we Papendrecht komend seizoen in de tweede klasse aan het werk gaan zien?

Degradatiekandidaten
Na vier zware duels waaruit niet meer dan één punt gepeurd werd, treedt Nieuw-Lekkerland zaterdag in eigen huis aan tegen een opponent waartegen Johan van Bijsterveld en zijn team wel kunnen winnen: Nivo Sparta. De ploeg uit Zaltbommel behoort net als Lekkerland tot de degradatiekandidaten in de hoofdklasse B en bezit momenteel drie punten uit vier wedstrijden. Snelle rekenaars hebben het al begrepen: bij Lekkerlandse winst wordt Nivo gepasseerd op de ranglijst. Het zou mooi zijn als dat ook daadwerkelijk gebeurt, zeggen wij met licht chauvinisme.

Alblasserdam krijgt zaterdag thuis de kans om zich richting ‘linkerrijtje’ te spelen. VVGZ is de tegenstander van de Buizert-elf. Een driepunter moet haalbaar zijn voor de steeds iets beter voetballende Damdorpers. In diezelfde eerste klasse C reist De Zwerver af naar Zeeland, waar het subtopper Zaamslag ontmoet. Een puntje tegen de nummer 4 zou niet verkeerd zijn voor de -nog altijd- ongeslagen Kinderdijkers.
Drechtstreek gaat proberen het ‘punten morsen’ van de voorbije weken tot een halt te roepen in en tegen Capelle. Gemakkelijk zal dat overigens niet worden, omdat de gastheren strak aan kop gaan in de tweede klasse F en nog geen enkel verliespunt hebben hoeven incasseren. Drechtstreek zal daarom de ruggen moeten rechten en zijn beste voetbal moeten laten zien. Een nederlaag lijkt al een ‘Vorentscheiding’ waar het de titelkansen van de Papendrechters betreft.

In 3C staat het kelderduel tussen de nog puntloze staartploegen MVV’58 en Streefkerk op het programma. Bij allebei staat de teller nog op nul. Na zaterdag zal dat bij in ieder geval één van de twee anders zijn. Uiteraard hopen we op een Strevelands succesje.
De Alblas gaat op verplaatsing bij Unitas. Of het bezoek weer een zevenklapper gaat opleveren? We zullen het zien.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup