Logo regio-voetbal.nl

De zaterdag van de Bommelerwaard

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Nivo Sparta verloor afgelopen zaterdag met 1-0 in en tegen Hoek. Onnodig, vond trainer Gerrie Schaap. Zaterdag kan het zich revancheren tegen Achilles Veen.

Vorig seizoen verloor Nivo Sparta op de eerste speeldag van het seizoen in eigen huis met maar liefst 5-0 van de latere kampioen uit Veen. Achilles had niet het makkelijkste programma tot nu toe. Met de topfavorieten ASWH, Zwaluwen en Excelsior Maassluis in de eerste drie wedstrijden kan men allerminst spreken over een makkie. Veen staat dan ook nog op de gehate nul punten en zal ongetwijfeld het potje met streekgenoot Nivo Sparta aangrijpen om daar verandering in aan te brengen.
Roda Boys speelde gelijk bij Almkerk, maar omdat de concurrentie eveneens steken liet vallen bleef het met 7 punten en een doelsaldo van +9 wel koploper, samen met Zaamslag en Heinenoord die beide een minder doelsaldo hebben. Zaterdag komt Heinenoord op bezoek in Aalst. Het devies is simpel. Als Roda Boys wint blijft het koploper. Heinenoord won tot dusver haar thuiswedstrijden tegen Everstein en VVGZ, niet geheel toevallig de ploegen die beiden onderaan staan. Verder speelde het op bezoek bij De Zwerver gelijk met 0-0.
GVV’63 begon voortvarend aan de competitie. Sparta’30 werd verslagen met 3-1, Good Luck kreeg een pak op de broek (1-4) en in de sterke competitie 3D was GVV’63 meteen een favoriet. Het getraumatiseerde BVV, dat verloren had van Sleeuwijk met maar liefst 11-0, kwam op bezoek en dat klusje moest redelijk eenvoudig te klaren zijn. Hoe anders liep het. Lennart v/d Werken schoot Gameren nog wel naar een voorsprong, maar BVV scoorde maar liefst twee keer terug en liet GVV’63 gedesillusioneerd achter. Zaterdag mag GVV’63 op bezoek bij SSC’55, dat na het gelijkspel van vorige week bij Sleeuwijk (3-3) nu de rode lantaarn draagt. Ondanks dat gegeven, of misschien wel dankzij, mag GVV’63 de tegenstander niet onderschatten, zo bleek vorige week maar weer.

Alleraardigst
In de vierde klasse D is Brakel alleraardigst begonnen. Arkel werd met 1-5 verslagen, Peursum nam de punten maar net mee uit Brakel (0-1) en zaterdag bleek Brakel te sterk voor HSSC’61. VVAC heeft pas twee wedstrijden in de benen, waarvan het er één won (uit bij Peursum 1-2) en één verloor (uit bij Papendrecht met 3-1).  Brakel staat vooralsnog op een keurige derde plaats met zes punten, achter de koplopers Papendrecht en ZBC’97 die er elk zeven hebben.
In de vierde klasse E leek Zuilichem zich op de eerste speeldag te verslikken in Well (2-2), maar ondertussen is de doelpuntenmachine vorig seizoen weer op gang gekomen. Uit bij CHC Orka in den Bosch won het met 1-4 en vorige week bleek Olympia’60 niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van Zuilichem (6-1). Zaterdag mag Zuilichem op bezoek bij TEC in Tiel proberen de druk op koploper Haaften (9 uit 3) te houden.
Zowel Well als Kerkwijk zal tot op het bot gemotiveerd aan de aftrap staan. Kerkwijk ging met 4-1 onderuit bij Woudrichem en Well werd met 5-1 door Vuren naar huis gestuurd. Kerkwijk ontvangt de nummer laatst Rhelico en Well mag Woudrichem, dat evenals Well ook vier punten heeft, tegemoet zien.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup