Alblasserwaardse club hebben wat goed te maken

Nieuws 30 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor de clubs die vallen onder het verschijningsgebied van Het Kontakt Alblasserwaard verliep het afgelopen voetbalweekend tamelijk 'dramatisch'. Het programma van zaterdag 17 september zal dus in het teken staan van de grote revanche.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland staat nog op de hatelijke nul en het zal niet meevallen die weg te poetsen nu titelkandidaat ASWH naar sportpark Excelsior komt. Een gelijkspel zou al een knap resultaat zijn voor de elf van Johan van Bijsterveld.
Eersteklasser Stedoco verslikte zich in Oranje Wit. Wil de Hoornaarse titelkandidaat z'n pretenties waarmaken, zal er gewonnen moeten worden van het nog puntloze VVGZ. Dat gaat ook gebeuren, denken wij. De Zwerver heeft de verre reis naar GPC Vlissingen voor de boeg.

Wisselvallig
Tweedeklasser sv Meerkerk komt als favoriet aan de aftrap tegen het jonge Groote Lindt en zal de punten op 't Hoog willen houden. Schelluinen is nog wat wisselvallig. Wij zijn benieuw hoe de mannen van Curic zich houden bij SV Capelle, dat tot nu toe de volle buit heeft. Ameide snakt naar de eerste punten, maar DFC zal in Dordrecht opnieuw een lastige horde blijken.

Vonken
Groot-Ammers kreeg in 3C ook al twee nederlagen te slikken, maar dat geldt voor tegenstander MVV'58 evenzeer. Wij verwachten dan ook dat de vonken van dit 'kelderduel' af zullen springen. De Alblas gaat de punten ophalen in Hellouw, is onze prognose. Voor Streefkerk zal het bij Heukelum niet meevallen de nul weg te poetsen. Als dat inderdaad niet lukt, kon het wel eens een zwaar seizoen worden voor de Riebeek-elf.

De sportieve belangen in de 4D-derby tussen Peursum en VVAC zijn behoorlijk groot. Beide clubs hebben de intentie minimaal de nacompetitie te halen en kunnen zich in dit stadium dus geen tweede nederlaag veroorloven. Lekvogels verdedigt de verrassende koppositie tegen ZBC'97, de Zwijndrechtse nieuwkomer die ook al vier punten heeft. HSSC'61 kan aan de bak bij Brakel, maar reist vol vertrouwen naar de overkant van de Waal. Het verjonge Arkel krijgt het sterke ODS (ondanks dat het pas één punt heeft) op bezoek en Noordeloos speelt op eigen veld tegen Dubbeldam. Beide streekclubs hebben hetzelfde doel: van de nul af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden