'Jeugd Peursum moet het verschil kunnen maken'

Nieuws 18 keer gelezen

GIESSENBURG/OTTOLAND - Al vroeg in het seizoen staat komende zaterdag de onvervalste Alblasserwaardse clash tussen Peursum en VVAC op het programma. Beide ploegen kenden een niet al te sterk begin van de competitie. Winst is daarom van harte welkom.

Peursum verloor z'n eerste wedstrijd -zeer ongelukkig, dat wel- van HSSC’61 en afgelopen weekend werd moeizaam maar verdiend gewonnen in Brakel. De bewoners van De Put verloren hun tot nu toe enige wedstrijd tegen het favoriete Papendrecht.
“In verband met de feestweek wordt dit inderdaad pas onze tweede wedstrijd. Onze trainer was niet zo blij met de rust van afgelopen zaterdag, maar ik zie het niet als nadeel. Tegen Papendrecht waren we gewoon niet scherp genoeg en hebben we punten laten liggen. Na vier trainingen moeten die scherpte er wel zijn, in mijn ogen doorslaggevend voor de uitslag van aanstaande zaterdag”, denkt VVAC-aanvoerder Ronald van Hattem (30).
Collega-aanvoerder Rick van der Kooij voorspelt een lastige wedstrijd. “En ook een zware pot voetbal. Vorig seizoen was het twee keer gelijk. VVAC heeft het in verdedigend opzicht altijd goed voor elkaar, maar ik reken erop dat wij aanvallend het verschil moeten kunnen maken. Onze jeugdige aanvallers zijn watervlug. Naast Marnik Korevaar en de hopelijk van een griep herstelde Yuri Hoogenboezem staat  sinds augustus ook de creatieve Wilmar van Bruggen in de aanval. Met het thuisvoordeel en de nodige scherpte van onze kant, gok ik op een nipte overwinning voor ons”, aldus de 32-jarige Van der Kooij.
Van Hattem is voorzichtiger: “Ik hou het op een gelijkspel. We zijn aardig aan elkaar gewaagd, dat is in het verleden wel gebleken. Ook dit seizoen weer, we willen alle twee niet voor niets voor een periodetitel strijden.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 12 uur geleden