Logo regio-voetbal.nl

Naar school om beter te leren voetballen

  •   keer gelezen   Nieuws

KERKDRIEL - Welke jongen droomt er nooit van om profvoetballer te worden? De nieuwe voetbalschool in Kerkdriel helpt talentjes op weg.

“Maar de voetbalschool is niet alleen bedoeld om talent te ontdekken”, zegt Bas Vos, speler in het eerste elftal van vv DSC en initiatiefnemer van de voetbalschool. ”Alle kinderen tussen vijf en twaalf jaar die beter willen leren voetballen, zijn welkom. We willen daarmee ook de sportparticipatie bevorderen. Het is bekend dat veel mensen te dik zijn, dus meer bewegen kan zeker geen kwaad.”
De ‘school’ duurt steeds acht weken. Zeven vrijdagen worden de voetballertjes van 19.00-20.15 uur getraind door leden van het eerste en tweede elftal van de Kerkdrielse zondagclub. Op het kunstgrasveld neemt iedere selectiespeler vier tot vijf kinderen onder zijn hoede. “Op die manier is de training een stuk effectiever dan wanneer een trainer vijftien kinderen onder zijn hoede heeft, zoals je meestal ziet”, zegt Bas. Hij wil daarmee niet zeggen dat clubs iets niet goed doen. “Het is ook zeker niet de bedoeling om jeugdleden af te pakken van verenigingen uit de regio. Als de kinderen bij ons beter leren voetballen, heeft de eigen club daar ook iets aan.”
De laatste week van de cyclus wordt er een voetbalgerelateerde activiteit aangeboden. ”We willen ook elke cyclus een ex-profvoetballer uitnodigen.” Ex-profs zijn betrokken bij de samenstelling van de trainingen.

Truc van de week
Er is ook een rol weggelegd voor internet. Op de site van de voetbalschool komt wekelijks een filmpje met de ‘truc van de week’. De spelertjes worden uitgedaagd die truc op de volgende training zelf te laten zien.
Na afloop van iedere cyclus krijgen de deelnemers een rapport, met daarin verbeterpunten waaraan tijdens de volgende trainingsserie gewerkt kan worden.

Niet alleen aan de voetbalcapaciteiten wordt serieus gewerkt. Ouders krijgen een cursus aangeboden over verbaal geweld langs de lijn. De voetbalschool houdt zich bovendien bezig met maatschappelijke doelen. In elk geval het gehandicaptenvoetbal in Hurwenen wordt gesteund. “Met geld en door als selectiespelers een wedstrijd tegen het G-team te spelen en na afloop iets met ze te gaan drinken”, legt Bas uit wat de bedoeling is.
Dat geld moet komen via sponsoring en uit de bijdragen van de leerlingen van de voetbalschool. De kosten bedragen 60 euro per cyclus. Dat is volgens Bas niet duur. “Andere voetbalscholen vragen 100 euro of meer.” Voetbalschool Maasdriel hoopt op veertig deelnemers. “Na de eerste cyclus gaan we natuurlijk evalueren. Ik denk dat we een goed plan hebben. Iedereen is positief, er zijn zo’n 35 mensen van DSC bij het plan betrokken. Wij hebben een jonge selectie met allemaal spelers vol energie”, zo verklaart Bas het enthousiasme waarmee zijn idee werd ontvangen.

De voetbalschool start op 7 oktober. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website en meteen via iDeal betalen.

www.voetbalschool-maasdriel.nl


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup