Logo regio-voetbal.nl

Groot-Ammers stuit op tweede nieuwkomer

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Groot-Ammers treft in de tweede speelronde van de amateurvoetbalcompetitie opnieuw een promovendus: het Gorinchemse Unitas. Beide clubs zullen op Gelkenes de nul willen wegpoetsen.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland reist naar Vlaardingen, waar Zwaluwen een vliegende start kende. Het zal voor de groenwitten niet meevallen een goed resultaat neer te zetten, maar aan de vechtlust zal het niet liggen.
Een klasse lager kon De Zwerver onmogelijk tevreden zijn met de deling bij het niet al te sterk ingeschatte SC Everstein. Zaterdag komt Heinenoord naar De Schans, dat al drie punten in de pocket heeft. Stedoco torst de favorietenrol met zich mee, maar loopt daar niet voor weg. De uitbeurt bij Oranje Wit valt in de categorie 'pittig'.

Revanche
Voor tweedeklassedebutant Ameide valt er wat te halen bij Groote Lindt. Wij rekenen op de eerste punten voor de mannen van Jan Verveer. Sv Meerkerk kende een uitstekende start en zal die een vervolg willen geven tegen SV Capelle, dat naar 't Hoog komt. De Brabanders wonnen hun eerste wedstrijd eveneens. Schelluinen verschijnt als favoriet aan de aftrap tegen het bezoekende Pelikaan.

In de derde klasse begon Groot-Ammers met een nederlaag bij debutant Heukelum en was Unitas volstrekt kansloos tegen Herovina. Tijd dus voor revanche, zullen beide elftallen denken. De Alblas en Tricht voeren na de eerste speelronde de ranglijst aan. Hun onderlinge duel heeft dus iets weg van een topper, al is het eigenlijk nog veel te vroeg om daarvan al te kunnen spreken. Streefkerk en ASH willen zo snel mogelijk van de hatelijke nul af. Het draait bepaald nog niet bij de blauwzwarte streepjes, maar wellicht zorgt een zege op ASH voor de ommekeer.

Druk
Vierdeklasser Peursum begon verrassend met een poedel en dus staat er meteen druk op de uitbeurt bij Brakel. HSSC'61 koestert de punten die het uit Giessenburg meenam en treft nu het uit de derde klasse gedegradeerde Dubbeldam. Lekvogels klopte het sterke ODS en aast op zes punten uit twee wedstrijden, want SVS'65-uit moet normaliter te doen zijn. Noordeloos speelt in Zwijndrecht tegen het onbekende ZBC'97. De derby VVAC-Arkel is uitgesteld vanwege het 50-jarig bestaan van VVAC.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup