Logo regio-voetbal.nl

Drechtstreek krijgt ‘Angstgegner’ op bezoek

  •   keer gelezen   Nieuws

WEST-ALBLASSERWAARD - ‘Uithuilen en de draad weer oppakken’ of ‘doorgaan op de zelfde voet’; elk van de acht voetbalclubs in de West-Alblasserwaard heeft voor competitiespeeldag 2 zijn eigen credo.

Zaterdaghoofdklasser Nieuw-Lekkerland gaat proberen om  bij Zwaluwen Vlaardingen de eerste punten in de wacht te slepen. Dat wordt een zware klus getuige de 0-3 zege die Zwaluwen afgelopen zaterdag uit bij Achilles Veen boekte. Aan de andere kant beschikt Lekkerland-trainer Johan van Bijsterveld over een team dat in mentaal opzicht sterk is. Dat bewees men tijdens de competitieouverture tegen Kozakken Boys, waarin de groenwitten  ondanks de 2-4 nederlaag goed op de been bleven.
Een klasse lager krijgt De Zwerver op de eigen Schans te maken met promovendus Heinenoord. De Kinderdijkers openden de competitie met een matige 1-1 uit bij SC Everstein.
Alblasserdam krijgt zaterdag de gelegenheid om de valse start (1-4 thuisverlies tegen Almkerk) naar de vergetelheid te spelen wanneer het buitenshuis VVC’68 ontmoet. Ook die ploeg heeft trouwens nog wat goed te maken. Men verloor de openingspartij met 3-0 bij Zaamslag.

Testcase
In 2F staat zaterdag een regelrechte kraker op het programma: om14.30 uur ontmoet Drechtstreek op sportpark Oostpolder medekoploper WNC. Dat wordt meteen een aardige testcase voor het team van trainer Jan Kroos. WNC staat bij de Papendrechters namelijk bekend angst ‘Angstgegner’.
De Alblas mag zijn goede start in 3C proberen een passend vervolg te geven op verplaatsing tegen het eveneens zonder puntverlies zijnde Tricht. We zijn benieuwd of de jonge formatie van trainer Bart Toom overeind blijft. Streefkerk -dat zaterdag met 3-0 van De Alblas verloor-  treft op het altijd gezellige sportpark Streveland het Hellouwse ASH. Dat moet de eerste punten op gaan leveren voor Richard Riebeek en zijn mannen, schatten wij zo in.
Papendrecht-zaterdag wil de titel pakken in 4D. In dat kader is een uitoverwinning bij het zwak begonnen maar niettemin ook als één van de kanshebbers getipte ODS een must. Het is voor coach Dennis Zaal te hopen dat zijn aanvallers Fahrettin Basar en Samir Acharrat weer speelfit zijn.
Papendrecht-zondag, voor het eerst sinds jaren weer uitkomend in district West 2, ontvangt op Het Slobbengors opponent GDA. Om bij te blijven in zijn sterke eerste klasse-afdeling is een overwinning noodzakelijk.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup