Logo regio-voetbal.nl

Guillermo Zschüsschen wil terug naar de profs

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Je koopt er geen brood voor, maar in de strijd om de hoofdprijs voor de mooiste voetbalnaam zullen Guillermo Zschüsschen en zijn nieuwbakken ploeggenoot bij Kozakken Boys Jason Gomes Ferreira dit seizoen hoge ogen gooien.

Eerstgenoemde heeft een verleden als profvoetballer bij TOP Oss, kende een rampjaar bij het Bredase Baronie en is via Kozakken Boys uit op eerherstel. Zschüsschen legt de lat hoog, want als zijn planning volgens schema verloopt ligt zijn verre toekomst niet in Werkendam.
De 25-jarige Zschüsschen meldde zichzelf aan bij zijn nieuwe club. “Ik ken trainer Michel Langerak nog uit mijn tijd bij TOP Oss en Kozakken Boys, omdat ik soms kwam kijken bij mijn beste vriend Quentin Jakoba, die in dezelfde straat woont als ik en met wie ik samen in de jeugd van Willem II heb gespeeld. Het spel van Kozakken Boys sprak mij aan. De ploeg wil altijd aanvallend voetballen.” Met Zschüsschen heeft Kozakken Boys een veelzijdige speler in huis. “Van origine ben ik middenvelder, maar ik kan ook als aanvaller uit de voeten. Ik ben tweebenig, kan een mannetje uitspelen maar hou toch meer van combinatievoetbal. Het liefst speel ik op tien.”

Knieblessure
Zschüsschen is na de slepende knieblessure die zijn laatste jaar bij Baronie verziekte en hem tegen de winterstop zelfs op de operatietafel deed belanden weer helemaal fit. “Ik heb de laatste paar wedstrijden van het vorige seizoen nog gespeeld en die gingen goed, al waren we toen al gedegradeerd. Dit seizoen wil ik waardevol zijn voor Kozakken Boys en iets extra’s geven. Daarna hoop ik toch weer terug te keren in het betaalde voetbal. Als het kan wil ik die stap toch nog maken”, ambieert Zschüsschen een hernieuwd avontuur bij de beroepsvoetballers, al zal het evenaren van de prestaties van zijn oom en oud-international Gerald Vanenburg waarschijnlijk onbereikbaar blijven.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup