Mo Houdoe: ‘Er wordt naar mij geluisterd’

Nieuws 36 keer gelezen

LEERDAM - Mo Houdoe begint aan zijn tweede seizoen bij LRC. De sterke centrale verdediger gaf vorig seizoen al in een vroeg stadium aan open te staan voor een langer verblijf bij de Leerdamse hoofdklasser. “Het voelde hier vertrouwd”, vertelt Houdoe. “LRC is een leuke club en ik had het gevoel dat ik me hier onder trainer Ruud Heus nog verder door kan ontwikkelen."

Houdoe kent Heus nog van hun gezamenlijke tijd bij FC Dordrecht. “In de A-jeugd en bij de beloften was hij daar al mijn trainer”, aldus Houdoe. De jonge Rotterdammer kwam vanuit de jeugd van Spartaan’20 als tweedejaars A-junior naar Dordrecht. Daar maakte hij een mooie tijd mee, maar vond dat hij geen eerlijke kans kreeg van de toenmalige trainer Gert Kruijs. “Ik heb wel een aantal keer met het eerste elftal in de Jupiler League meegedaan, maar zag niet echt een toekomst in het betaald voetbal. Toen ben ik Sportmanagement gaan studeren en in de hoofdklasse bij LRC gaan voetballen.” Houdoe maakte in zijn eerste seizoen indruk als sterke verdediger. Zijn goede eerste jaar neemt hij mee om dit seizoen nog beter te worden: “In de coaching van jonge spelers kan ik zeker nog leren. Na mijn goede eerste seizoen wordt er nu meer naar mij geluisterd.”

LRC handhaafde zich vorig seizoen pas in de nacompetitie in de hoofdklasse B. “Het was een moeizaam seizoen”, geeft Houdoe toe. “We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar waren te wisselvallig.” Ondanks het vertrek van onder andere de complete voorhoede en de sterkere bezetting van de hoofdklasse B, kijkt Houdoe vol vertrouwen uit naar komend seizoen. “Met Excelsior Maasluis, Hoek, Scheveningen, ASWH en Kozakken Boys is dit inderdaad een sterke competitie, maar ik denk dat we uit de onderste regionen weg kunnen blijven. Met deze jonge, gretige groep is dat in ieder geval een mooie uitdaging.”

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 17 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 1 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 1 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 5 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 7 uur geleden