Logo regio-voetbal.nl

Van Bijsterveld strijdvaardig

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND - Het zal voor Nieuw-Lekkerland een hele krachttoer worden om het hoofd boven water te houden in de hoofdklasse B.  Waar veel concurrenten zich geducht versterkten, breidde de club van trainer Johan van Bijsterveld de selectie slechts in de breedte uit.

“Ach, we weten dat het zwaar wordt”, maakt de oud-prof van Willem II, op sportpark Excelsior begonnen aan zijn tweede seizoen, zich niet al te druk. “We gaan de competitie in met het besef dat Nieuw-Lekkerland het zal moeten hebben van collectieve strijd, saamhorigheid en beleving. Als we die componenten weten te koppelen aan de factor ‘plezier’, kan dat voldoende zijn om ons keurig te handhaven. We moeten echter ook beseffen dat we, als er ook maar één pijler tussenuit valt, de problemen over ons afroepen.”
Het voorbije jaar verraste Nieuw-Lekkerland als kersverse hoofdklasser met een flitsende seizoensstart waarin men heel wat punten wist te sprokkelen en zelfs enige tijd deel uitmaakte van de kopgroep achter leider GVVV. Na de winterstop raakte er langzaam maar zeker steeds meer zand in de machine en dreigde zelfs nog even degradatie. Johan van Bijsterveld zegt er van overtuigd te zijn dat zijn selectie het handhavingshuzarenstukje andermaal kan leveren. Daarvoor gaat hij een per duel passende strijdwijze toepassen.

Knokken
“Klopt”, reageert de Noord-Brabantse coach, in het dagelijks leven buitendienstmedewerker van een bedrijf in scheidingswanden. “4-4-2, 4-3-3; het zal allemaal wel. We gaan vooral praktisch te werk. Zeker is in ieder geval al wel dat er weinig wedstrijden zullen zijn waarin Nieuw-Lekkerland zal kunnen domineren. Daarentegen is onze teamgeest groot en de wil om succes te boeken bewonderenswaardig. Laat niemand ons onderschatten, zou ik onze tegenstanders willen meegeven, want we kunnen knokken als de beste. In dat opzicht heb ik het afgelopen seizoen van mijn team genoten en zal ik dat hopelijk de komende tijd opnieuw kunnen doen. We willen niets liever dan een hoofdklasser afleveren als Lekkerland op het nieuwe sportpark gaat voetballen.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup