Logo regio-voetbal.nl

Kees Schellekens wil verrassen met Achilles Veen

  •   keer gelezen   Nieuws

VEEN - Twee seizoenen geleden vertoonde hij zijn kunsten nog in de kelder van het amateurvoetbal, komend seizoen gaat hij zich meten met de subtop. Het is snel gegaan met Achilles Veen-aanvaller Kees Schellekens.

Dankzij de verfijnde speurneus van trainer Frans van Wijk maakte de 25-jarige rechtspoot een jaar geleden de stap van Raamsdonk, waar hij vanaf zijn zestiende in het eerste elftal stond, naar De Heuye. Een kampioenschap later gaat de voormalig jeugdspeler van Willem II zijn kunsten zelfs in de hoofdklasse vertonen. De vraag dringt zich op of Schellekens niet te lang in de vierde klasse is blijven hangen. “Nee, ik heb altijd gezegd dat ik alleen bij Raamsdonk zou vertrekken als ik écht hogerop kon”, weerlegt de sportfysiotherapeut in opleiding. “En dan bedoel ik naar een club in de hoofdklasse of eerste klasse. Maar dat is nooit aan de orde geweest. Of ik niet verder was geweest in mijn ontwikkeling als ik die stap eerder had kunnen maken? Misschien wel, maar die clubs zijn nooit geweest en ik had het prima naar mijn zin bij Raamsdonk.”  Schellekens wist het niveauverschil van liefst drie klassen vrij geruisloos te overbruggen. “In het begin was het even aanpoten en met veel nieuwe jongens was het even wennen aan elkaar, maar daarna ging het vrij rap. Natuurlijk scheelt het ook dat ik in het verleden bij Willem II heb gespeeld.”
Volgens Schellekens gaat Achilles Veen geen slecht figuur slaan in de hoofdklasse. “Ik verwacht dat we kwalitatief sterk genoeg zijn en misschien kunnen we zelfs een paar keer verrassen. We moeten ons zeker kunnen handhaven en wellicht kunnen we zelfs iets hoger kijken. En plaats in de middenmoot moet mogelijk zijn. Onze groep is vrij compleet gebleven en zelfs iets sterker geworden. Je ziet ook op de training dat het niveau omhoog is gegaan.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup