Logo regio-voetbal.nl

De jonkies komen eraan bij Stedoco

  •   keer gelezen   Nieuws

HOORNAAR – Chris Boom (19), Colin de Jong (19) en Kenny Lagendijk (18), allemaal ‘eigen kweek’, hebben de overstap gemaakt naar de A-selectie van hun club Stedoco.

“We hopen op zoveel mogelijk speelminuten en gaan heel veel leren”, roept het trio in koor. “In de afgelopen twee jaar bij Stedoco 2 hebben we mogen ruiken aan het eerste. Sinds het trainingskamp tijdens de winterstop in Benidorm trainen we eens per week met de selectie mee”, zegt Colin. “Vanaf de pupillen voetballen wij samen. Met als hoogtepunt vorig jaar, een mooi seizoen. Een superteam. Na de promotie van een jaar eerder misten we op één punt de nacompetitie voor een plaatsje in de reservehoofdklasse”, vult Chris zijn dorpsgenoot aan.
Kenny Lagendijk, zoon van trainer Cees, speelt voor het vierde jaar aan de Groeneweg. “Een jaartje FC Utrecht uitgezonderd heb ik altijd bij GJS gespeeld. Met Willem Looijen als regelrechte concurrent zal ik het niet makkelijk krijgen. Toch hoop ik op speelminuten, zeker nu Willem geblesseerd is.”

Leerjaar
Voor Chris en Colin geldt hetzelfde. “De concurrentie is groot, maar gelukkig kan ik in de voorhoede en ook op het middenveld uit de voeten”, blikt Colin vooruit.
“Ik speel het liefst op het middenveld, maar de trainer ziet mij meer als rechtsback. Het wordt een leerjaar en we moeten niet denken dat we gelijk in de basis zullen staan. Dat gebeurt nergens en dus ook niet bij Stedoco”, weet Chris. “Mijn opa Klaas is overigens wel erg trots dat ik bij het eerste aansluit.”

Over het nieuwe seizoen willen de jonkies niet veel kwijt. “Rijsoord zal wel de te kloppen ploeg zijn, die willen zo snel mogelijk terug naar de hoofdklasse."
“Van de club hoeft niets, maar mijn vader wil heel graag kampioen worden. Om over een paar jaar een stabiele hoofdklasser te zijn”, weet Kenny. “En dan zijn wij blij als we op dat niveau in de hoofdmacht mogen spelen”, besluit Chris.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup