Logo regio-voetbal.nl

Marko Luksen zoekt plezier bij Leerdam Sport

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM - Leerdam Sport promoveerde vorig seizoen naar de derde klasse. In het jaar van het 100-jarig jubileum kan de club wel eens hoge ogen gooien, mede dankzij aanwinst Marko Luksen.

De pas 22-jarige Luksen heeft al een behoorlijk aantal clubs achter zijn naam. In de jeugd speelde hij in Leerdam voor beide voetbalclubs. Via profclubs NAC Breda en RKC Waalwijk en opnieuw LRC richtte Luksen zich bij FC Dordrecht nog eenmaal op een toekomst als profvoetballer. Tevergeefs, zo geeft hij toe. “Het zat er niet in. Ik zat bij de beloften en ik denk dat ik wel kans had om door te schuiven naar het eerste elftal. Maar ook daar speelden een stuk of vier spelers op amateurbasis, dan is een carrière als voetballer ver weg.” Luksen verkaste naar Stedoco en volgt nu een opleiding oefentherapie Cesar.

Dat de aanvaller de overstap van de eerste - naar de derde klasse maakt, lijkt opmerkelijk, maar is dat volgens hem niet. “Bij Stedoco had ik, mede door blessures, geen lekker jaar. Bij Leerdam Sport hoop ik het plezier in het voetbal weer terug te vinden”, legt Luksen uit. “Ik ken hier al wat jongens en heb ze een paar keer heel leuk zien spelen. Het zou echt geen probleem zijn om hier een paar jaar te blijven.”
Met ook nog de komst van LRC’ers Tim Verdier, Mark van Dalen en Akram Chentouf is Leerdam Sport er weer sterker op geworden. Hoewel de ploeg door velen wordt gezien als één van de titelkandidaten uit de derde klasse C, blijft de club zelf uitermate terughoudend. “De officiële doelstelling is handhaving, maar het linkerrijtje moet mogelijk zijn”, blijft ook Luksen voorzichtig. Met liefst vijf spelers met ervaring in de hoofdklasse moet het echter heel raar lopen wil het degradatiespook in de derde klasse zijn weg naar het sportcomplex in Leerdam-West vinden.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup