Logo regio-voetbal.nl

Topscorer André Zondag prikkelt WNC

  •   keer gelezen   Nieuws

WAARDENBURG - WNC-spits André Zondag is al 37 jaar maar met liefst 25 goals werd hij vorig seizoen samen met Rhelico-speler Olof Schiltmans na een prima competitie prachtig regiotopscorer. Desondanks viel debutant WNC in de tweede klasse net buiten alle prijzen. André Zondag weet wel waarom en prikkelt zijn eigen ploeg: “We scoren genoeg, maar krijgen veel te veel goals tegen. Kwalitatief is WNC qua voetbal goed genoeg, maar de wilskracht en de ultieme wil om te winnen ontbreken nog bij teveel spelers.”

Ook de laatste transferperiode heeft WNC niet de broodnodige defensieve versterkingen  opgeleverd. “We hebben te weinig echte verdedigers. Ik zou nu met drie verdedigers op één lijn gaan spelen met twee controleurs op een uitgebreid middenveld er voor. Veel tegenstanders voetballen toch slechts met twee spitsen. WNC kan zeker bovenin gaan meedoen, maar dan moet ons grote probleem achterin wel worden opgelost. WNC moet leren achter ook op de nul te kunnen spelen. Zelf probeer ik mijn doelpuntenaantal van vorig seizoen te evenaren, al ben ik nu bij de tegenstanders natuurlijk wel bekender geworden. Gelukkig scoort onze nieuwe aanwinst Danny Verwolf ook makkelijk."

Over de titelstrijd in de tweede klasse F is Tielenaar André Zondag duidelijk: “Drechtstreek is voor mij de torenhoge favoriet. WNC kan zelf meedoen, mits de defensie dus sterker wordt.” De WNC-aanvaller voetbalt nog wekelijks met plezier: “Ik ben nog fit, ben zuinig op mijn lijf en leef er echt voor. Bovendien is het heel leuk om met mijn broer Ronald in één ploeg te spelen. Als het zo blijft, wil ik misschien nog wel twee of drie jaar doorgaan. Maar na mijn topjaren bij grote clubs als Theole en Unitas doe ik dat alleen op voldoende hoog niveau. Ik wil stoppen als eerste elftal speler en zeker niet lager in een club gaan afbouwen.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup