Logo regio-voetbal.nl

Voor Rens Verhoeven is Almkerk een warm bad

  •   keer gelezen   Nieuws

ALMKERK - Voor Rens Verhoeven kon het weleens een belangrijk jaar worden. De in Giessenburg geboren maar in Sliedrecht opgegroeide aanvaller staat aan de vooravond van zijn vijfde seizoen in dienst van het naar de eerste klasse gepromoveerde Almkerk, maar mag zich nog altijd geen onbetwiste basisspeler noemen.

De 22-jarige vleugelspits is er een in de categorie ‘love it or hate it’. Liefhebbers van de avontuurlijke voetballer roemen zijn dadendrang en enthousiasme, de meer conservatief ingestelde toeschouwer spreekt van wisselvalligheid. Bovendien nam de concurrentie op de flank met het aantrekken van Sleeuwijker Remy Roodenburg fors toe.
“Of dit mijn jaar moet worden? Dat gevoel had ik een jaar geleden eigenlijk al,” aldus de voormalige jeugdspeler van Sliedrecht, Feyenoord en FC Dordrecht. Verhoeven kwam op achttienjarige leeftijd vanuit Sliedrecht naar Almkerk. “En dan kom je hier bij een hele warme club terecht waar je het fantastisch naar je zin hebt en waar je elke keer met plezier naartoe gaat.” Dat betekent niet dat Verhoeven per definitie tot in lengte van jaren in Almkerk actief zal zijn. “Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te spelen, maar een club moet wel in mijn straatje passen. Ik moet er een goed gevoel bij hebben. Maar nu telt alleen Almkerk.”

Wat het nieuwe seizoen brengt is volgens Verhoeven koffiedik kijken. “Ik weet niet wat we dit jaar kunnen verwachten, maar we móeten erin blijven. Het mag niet zo zijn dat we er na een jaar alweer uitliggen. Voor mezelf wil ik eruit halen wat erin zit. En ik moet meer gaan scoren. Ik heb zelfs mijn vakantie aangepast aan de voorbereiding. De concurrentie is groot aan de linkerkant, maar ik heb als voordeel dat ik ook op rechts kan spelen. Ik denk dat ik een goede kans maak op een basisplaats, maar dat bepaalt de trainer.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup