Logo regio-voetbal.nl

Klaas-Jan van Zessen knipoogt naar eerste klasse

  •   keer gelezen   Nieuws

MEERKERK - Klaas-Jan van Zessen kwam vier seizoenen geleden van buurman Lekvogels over naar Meerkerk. De inmiddels in het dorp onder de watertoren woonachtige doelman is niet meer weg te denken uit de basiself van de tweedeklasser.

“Ik heb heel mijn voetballeven gekeept en ga voorlopig ook niet van die goal af”, vertelt de 24-jarige geboren Lexmonder. Als  B-junior werd hij overgeheveld naar de senioren en speelde hij vervolgens vijf jaar in het eerste elftal.
“Op een gegeven wilde ik hogerop. Ik kende de toenmalige Meerkerkse B-trainer Wim de Jong uit mijn Lekvogels-periode en heb bij hem geïnformeerd. Rudy van Kerkwijk ging lager spelen en Wilco den Tuinder vertrok naar Stedoco. In de schaduw van, met alle respect, de oudere Michel van den Berg heb ik het eerste jaar veel geleerd.” En toen Van den Berg na een jaar verhuisde naar GJS, was de weg vrij voor Van Zessen.

Vertrouwen
Het afgelopen seizoen, onder de nieuwe trainer Marcel van Steenis, verliep ietwat teleurstellend. “Een goede start, een mindere periode rond de winterstop en uiteindelijk een te wisselvallig slot om deelname aan de nacompetitie af te dwingen. Persoonlijk was ik uiterst tevreden over de eerste twintig wedstrijden, met slechts dertien tegengoals. De laatste zes wedstrijden, toen het bij mij ook minder -zeg maar gewoon slecht- ging, kreeg ik elf doelpunten om de oren”, baalt de in het dagelijks leven als fysiotherapeut werkzame keeper.

Het nieuwe seizoen ziet hij met vertrouwen tegemoet. “Brian Vink en Roderik Luitjes zijn weliswaar terug, maar zonder Guus Vreeswijk (gestopt), Thomas Mulders (studie) en Theo van Zessen (B-selectie) lever je toch wat in. Niettemin moet de nacompetitie in 2F, met maar liefst zeven nieuwe tegenstanders, voor ons haalbaar zijn. Ik wil ooit in de eerste klasse keepen. Het liefst met Meerkerk en anders met een andere club. Die ambitie heb ik wel, maar het is geen ‘must’.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup