Logo regio-voetbal.nl

John Wijnbelt: ‘Vlug terug naar de eerste klasse’

  •   keer gelezen   Nieuws

SCHELLUINEN – “Het afgelopen seizoen moeten we snel vergeten”, meent Schelluinen-spits John Wijnbelt oprecht. “Zoals we die laatste wedstrijden speelden, verschrikkelijk. Het leek wel of we allemaal tegelijk met een vormcrisis te maken hadden.”

“Voor mezelf was het vanaf het begin een rampseizoen”, vervolgt hij. “Getob met mijn hamstring. Maar juist in die eindfase kwam het goede gevoel weer terug. Maar helaas, in de laatste beslissingswedstrijden was het weer tobben met een liesblessure. Vergeten die ellende. Blik op het komende seizoen en zorgen dat we met aantrekkelijk, verzorgd voetbal de supporters naar Scalune gaan trekken. Met maar één doel voor ogen. Vlug terug naar de eerste klasse. Want daar horen we gewoon thuis.”

Luxeprobleem
De 26-jarige Wijnbelt, die de dagelijkse kost verdient als administratief medewerker, meent dat met deze doelstelling de lat zeker niet te hoog wordt gelegd. Natuurlijk begrijpt hij ook wel dat zoiets van meerdere factoren afhankelijk is. Maar hij wijst op het feit dat er, ondanks de degradatie, feitelijk niet zo heel veel spelers vertrokken zijn.
“En we hebben een groot aantal goede spelers erbij gekregen. Onze trainer heeft een luxeprobleem. Voor elke plek een dubbele bezetting. Ja, ook deze jongen zal alert en scherp moeten blijven om zijn plaatsje te behouden.”

Deze jongen, geboren en getogen in Gorinchem,  begon bij de jeugd van SVW aan een succesvolle voetbalcarrière. Op zijn zestiende al in het eerste. Na jaren de overstap naar Schelluinen, waar hij onder de pas overleden Rob Colijn zijn beste voetbal speelde. Daarna twee jaar Stedoco en vorig jaar weer naar de club van de kitkoning. Alles draait bij hem om voetbal. Met zijn zaalvoetbalclub erbij zal hij de komende maanden weer elke dag met voetbal bezig zijn. Vindt hij niet erg. Het is zijn passie. De crediteur die zijn rekening niet kan betalen, moet met John over voetbal beginnen. Tien tegen één dat Wijnbelt, de man van debiteuren en crediteuren, die rekening na twee minuten al vergeten is.      


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup