Logo regio-voetbal.nl

Bert Buizert: ‘De club zit diep in mijn hart’

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERDAM - Voetbalvereniging Alblasserdam gaat met een goeddeels nieuwe selectie de competitie in. En met een nieuwe trainer die tegelijk een oude bekende is: Bert Buizert.

Buizert mag je gerust als een ‘kind van vv Alblasserdam’ betitelen. De inmiddels 43 jaar oude Damdorper groeide als voetballer op bij de Souburgh-club, haalde er het eerste elftal en keerde na zijn loopbaan in het betaalde voetbal enkele keren terug bij zijn oude liefde. “Vv Alblasserdam ligt me na aan het hart”, geeft hij onmiddellijk toe. ”Dat is een moeilijk te omschrijven gevoel. Het zit diep.”
Nadat bekend was geworden dat de succesvolle trainer Cees Spaan zou vertrekken, nam Alblasserdam contact op met Buizert om het hoofdtrainerschap over te nemen. Buizert was al eens eerder eerste coach van de club. “Dat was een succesvolle periode waarin we onder meer  van de vierde naar de derde klasse promoveerden|, blikt hij terug. “We hadden destijds een leuk team met verschillende specifieke kwaliteiten: lengte, scorend vermogen, snelheid en techniek. Ik kijk er met plezier op terug.”

Dezelfde lol hoopt Buizert te beleven aan zijn huidige selectie, waarmee hij gaat proberen zo hoog mogelijke ogen te gooien in de eerste klasse zaterdag. “De selectie ziet er goed uit”, zegt hij. “We hebben jonge spelers, voetballers met ervaring, lengte, snelheid  en een goede verhouding tussen links- en rechtsbenige jongens. Maar hoe sterk we echt zijn moet nog blijken in de competitie. Daar zijn de punten te verdienen, niet in de oefencampagne. Prognoses zul je uit mijn mond niet  dus horen. Eerst maar eens kijken!”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup