Logo regio-voetbal.nl

Woudrichem lost spelerstekort op

  •   keer gelezen   Nieuws

WOUDRICHEM - Om ervoor te zorgen dat Woudrichem de komende weken wél met voldoende spelers kan aantreden, zal er binnen de seniorenelftallen flink geschoven worden. Dat zegt trainer Hans van Gameren. Ook zal er een beroep gedaan worden op A-junioren.

Afgelopen zaterdag kon het bekerduel van Woudrichem tegen het tweede elftal van ASWH geen doorgang vinden, omdat de Bolwerkers over te weinig man beschikten. Vanwege uiteenlopende redenen, aldus Van Gameren. “We hebben een selectie van 30 man, onder wie drie keepers. Als er dan nog jongens wegvallen door blessures en vakanties, dan hou je niet genoeg over voor twee elftallen. Zaterdag konden we zodoende geen representatief elftal opstellen tegen ASWH. Daarom leek het ons niet onverstandig om in overleg met het bestuur de wedstrijd eruit te halen.”

Hoewel de oefenmeester niet uitgaat van een structureel probleem, zijn dinsdagavond wel de koppen bij elkaar gestoken om tot een oplossing te komen en iedereen op één lijn te krijgen, aldus Van Gameren. Spelers van het eerste en tweede elftal zullen elkaars selectie op zaterdag compleet moeten maken, aangevuld met voetballers uit de B-selectie (lagere elftallen) en de A-junioren. Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag, als Woudrichem 1 om 15.00 uur uit speelt tegen Asperen en het tweede om 12.30 uur thuis tegen Wilhelmina’26 aantreedt. “Wisselspelers van het tweede komen dan op eigen gelegenheid naar Asperen”, zegt Van Gameren, die blij is dat alle spelers - ook die van de lagere elftallen en de A - hun medewerking willen verlenen. “We verkeren nu eenmaal niet in de weelde van twee keer vijftien man. Wat dat betreft ligt daarin voor mij een belangrijke uitdaging om met deze smalle selectie een goed resultaat neer te zetten en daar ga ik ook voor.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup