Logo regio-voetbal.nl

Rooseboom ziet De Alblas groeien

  •   keer gelezen   Nieuws

OUD-ALBLAS - Na een teleurstellend en flets vorig seizoen is De Alblas er alles aan gelegen om de competitiejaargang 2011-2012 aanmerkelijk beter te presteren. “Alles wijst erop dat we daar in gaan slagen”, toont spits en clubtopscorer Raymond Rooseboom zich hoopvol gestemd.

Hoewel De Alblas in de voorbereiding allesbehalve optimaal heeft kunnen genieten van de versterkingen Bobby Oostenrijk en Dave Schaeffer (laatstgenoemde zit flink in de lappenmand en zou wel eens maanden uitgeschakeld kunnen zijn), oogde de formatie van trainer Bart Toom de voorbije weken als een goed geoliede voetbalmachine die het in oefenduels zelfs veel hoger spelende regioclubs als Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland meer dan moeilijk maakte. “Vooral in voetballend opzicht is er sprake van flinke vooruitgang”, ziet ook Raymond Rooseboom. “Daarnaast is Wesley Neeskens een regelrechte aanwinst. Mede door zijn aanwezigheid zijn we ook mentaal sterker geworden.” Waartoe het allemaal moet gaan leiden? Rooseboom hoopt op een subtopklassering en een periodetitel. “Van méér moeten we zeker niet uitgaan, dat zou alleen maar druk op dit jonge elftal leggen.”

Alblasserdam
Zelf hoopt de blonde goalgetter de komende competitie minstens vijftien keer het net te vinden. “Ik ben blij dat ik dat mag gaan proberen in het shirt van De Alblas”, voegt hij er aan toe. “In februari was ik rond met Alblasserdam, maar ik heb die afspraak toch maar geannuleerd. Ik voelde me niet zeker genoeg van mezelf en besefte dat ik, als ik de hoofdmacht daar niet zou halen, in het tweede elftal verder moest. Het leek me daarom verstandiger om bij De Alblas te blijven. Een overstap maken naar een sterkere club kan altijd nog. Ik ben nog maar 21. De gelegenheid daartoe komt, als ik ook de komende periode goed weet te presteren, vast nog wel.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup