Logo regio-voetbal.nl

Jeroen van Dam: ‘Ik moet meer gaan scoren’

  •   keer gelezen   Nieuws

GROOT-AMMERS - Zo’n twee, drie jaar geleden dienden zich bij Groot-Ammers zeven jeugdspelers aan die klaar leken voor het grote werk. Ook komend seizoen vormt dat zevental samen met routiniers als Bastiaan de Groot, Peter van Herk en Casper Nieuwenhuizen het arsenaal waaruit trainer Ron Vlot voornamelijk zal putten.

Al die brugwuppen hebben intussen de nodige ervaring opgedaan. Zijn geen groentjes meer. Jeroen van Dam is één van hen. Hij maakte de afgelopen twee seizoenen wellicht de beste ontwikkeling door. Maar zelf vindt hij dat er nog genoeg bijgeschaafd kan worden.
“Heel simpel. Ik moet gewoon meer gaan scoren”, meldt de 21-jarige Langerakker, die vanaf de linkerflank geacht wordt ook de nodige haarscherpe voorzetten af te leveren. Alhoewel, de laatste oefenwedstrijd stond Van Dam in de achterhoede. “Ik wacht af”, reageert hij onverstoorbaar. “We moeten hoe dan ook niet meer zo vaak gelijkspelen. Volgens mij vestigden we vorig jaar, met twaalf gelijke spelen, een opmerkelijk record. Maar één punt per wedstrijd schiet niet echt op. Ik begrijp dat de supporters niet tevreden waren. Maar al met al zitten we precies op koers zoals de trainer dat voor ogen heeft. Twee jaar geleden kampioen en naar de derde klasse. Vorig jaar handhaving. En ja, dit jaar moeten we natuurlijk voor meer gaan. Het zou zomaar kunnen. Laatst had ik het er met een paar jongens over. Kijk je naar de resultaten die we tegen de ‘topploegen’ behaalden, dan kun je vaststellen dat we niet echt voor ze onder deden.”

Jeroen, in het dagelijks leven logistiek medewerker en daarnaast als DJ van DAM FM in te huren voor elk feest, baseert zijn positieve verwachting op het simpele feit dat Groot-Ammers met een nog beter uitgebalanceerde selectie aan het nieuwe seizoen begint. “We zijn compleet gebleven. En in elke linie hebben we een routinier die ons in de wedstrijd kan coachen. Achterin Bastiaan, op het middenveld Peter en voorin Casper.”  


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup