Logo regio-voetbal.nl

Oranjebus brengt Sven den Haan bij Rijswijkse Boys

  •   keer gelezen   Nieuws

RIJSWIJK - Het wordt dringen aan de top in de derde klasse. Naast het uit de tweede klasse gedegradeerde viertal SVW, NOAD ’32, Sleeuwijk en Good Luck rekenen ook alle overige clubs zichzelf tot het rijtje outsiders, waardoor de dankzij een overvloed aan streekderby’s toch al boeiende afdeling zomaar kan veranderen in een kerkhof van ambities.

Een van die clubs is Rijswijkse Boys. Onder het vijftal versterkingen op de Hoef bevindt zich Sven den Haan. De pas achttienjarige middenvelder komt over uit de jeugd van Kozakken Boys.
De jongste zoon van Kozakken Boys-legende Philip zou dit seizoen zijn opwachting maken in de B-selectie van de Werkendammers, maar door een samenloop van omstandigheden kon door dat plan een streep worden getrokken. Allereerst was er de ontmoeting tussen een familielid en de voorzitter van Rijswijkse Boys. “Mijn oom gaat met onder meer de voorzitter van Rijswijkse Boys (Kees Bouman, red.) altijd met een Oranjebus naar wedstrijden van het Nederlands elftal en zei gekscherend tegen hem dat-ie nog wel een goede rechtsbuiten wist voor zijn club. Een week later speelden wij met Kozakken Boys A1 tegen RBC en stond de voorzitter al langs de lijn.”
Een akkefietje op de training aan het einde van het seizoen versnelde de overgang naar Rijswijk. “Rijswijkse Boys wil hogerop,” weet toekomstig leerkracht Den Haan, die van trainer Bert Schouten te horen kreeg dat hij van harte welkom was. “Toen ik hoorde dat de gebroeders Wind en Wilco van Oord naar Rijswijk kwamen werd de keuze alleen maar makkelijker. We moeten met deze groep een periodetitel kunnen pakken.”

Als het aan Den Haan ligt is het vertrek uit Werkendam geen ‘vaarwel’ maar slechts een ‘tot ziens’. “Het is een droom om ooit in het eerste van Kozakken Boys te spelen, het liefst samen met mijn broer. Misschien lukt het via een omweg.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup