Logo regio-voetbal.nl

Sjoerd Dragstra gelooft in handhaving Rhelico

  •   keer gelezen   Nieuws

RUMPT - Rhelico-zondag promoveerde afgelopen seizoen op curieuze wijze naar de vierde klasse. De ploeg uit Rumpt moet zich komend jaar proberen te handhaven.

“Nadat we in de nacompetitie promotie waren misgelopen, kwamen we op donderdagavond nog een keer bijeen om te trainer”, vertelt aanvaller Sjoerd Dragstra. “Toen kwam de voorzitter met de mededeling dat we alsnog waren gepromoveerd, doordat we één van de opengevallen plekken mochten innemen. Uiteraard werd het een groot feest.” Handhaving is het enige doel dat Rhelico komend seizoen voor ogen heeft. “De doelstelling is de negende, tiende plek. We hebben een hele smalle selectie, waarbij we veel gebruik moeten maken van A-junioren. Het wordt lastig, maar er zijn meer promovendi in deze 4e klasse F, dus onmogelijk is het zeker niet.”
Waar het aanvallende gevaar vorig seizoen moest komen van Olof Schiltmans en Niels Zuurmond, zal Rhelico het nu zonder deze twee aanvallers moeten stellen. Schiltmans vertrok naar eersteklasser De Merino’s uit Veenendaal, terwijl Zuurmond aan de kant zit met een zware knieblessure. “Die jongens gaan we zeker missen”, beseft Dragstra. “Maar we krijgen er wel Faiz Ajbilou voor terug, die vorig seizoen door werk vaak niet kon spelen. Ook gaan we een wat ander systeem spelen. We zullen wat meer inzakken en de tegenstander het werk laten doen.” Ondanks de lastige taak die Rhelico te wachten staat, vindt Dragstra wel dat het team toe was aan een stap hogerop. “Het is erg moeilijk om uit de vijfde klasse te raken, dat fysieke spel ligt ons niet. We snakken eigenlijk al een hele tijd naar de vierde klasse. Je krijgt wat meer ruimte om te voetballen en dat ligt ons wel. En natuurlijk staat de derby tegen Beesd weer op het programma. Daar kijkt iedereen al naar uit.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup