Logo regio-voetbal.nl

Giessen komt uit in ‘mooie klasse’

  •   keer gelezen   Nieuws

GIESSEN - De uitkomst van de competitie waarin Giessen komend seizoen acteert is onvoorspelbaar, zegt Danny Redert. Maar de ploeg gaat uiteraard voor het hoogst haalbare.

Danny Redert (21) staat al weer voor zijn vierde seizoen in de selectie van Giessen. Met een groep van zes jongens maakte hij enkele jaren geleden de overstap van de A naar het eerste. De Giessense voetballers werden meteen kampioen en promoveerden naar de derde klasse, waarin het team van trainer Arjan Dekkers komend seizoen nog steeds uitkomt. Een mooie klasse, vindt Redert.
“We spelen komend seizoen bijna alleen maar derby’s, waardoor er veel publiek langs de zijlijn staat. Dat is natuurlijk het leukste voor een voetballer”, aldus de linksbuiten. Vorig seizoen eindigden de Giessenaren na een superstart op de zesde plaats. “Maar drie wedstrijden voor einde kon het nog alle kanten op. Voor de winterstop stonden we nog tweede maar om die vorm een heel seizoen vast te houden heb je eigenlijk een bredere selectie nodig.”

Een voorspelling voor de komende voetbaljaargang laat Redert dan ook een beetje in het midden. “Die zesde plaats van vorig seizoen moet te verbeteren zijn, maar we zitten in een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen, maar ook verliezen. Het is een onvoorspelbare competitie, iedereen is aan elkaar gewaagd.” Een eventuele periodetitel wordt lastig, stelt de Giessenaar. “Maar we willen natuurlijk wel het hoogst haalbare bereiken.” Vanaf januari zullen zijn ploeggenoten het overigens zonder hun linksbuiten moeten doen, want dan vertrekt Redert voor zijn studie voor zes maanden naar Zweden. Tot zijn eigen tevredenheid maakt Redert de thuiswedstrijd tegen buurman Rijswijkse Boys in november nog wél mee. “Vorig seizoen heb ik in die wedstrijd twee keer gescoord”, zegt hij met een grijns op z’n gezicht.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup