Logo regio-voetbal.nl

Bommelerwaard: voorbeschouwing zondagvoetbal

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Onze verslaggevers blikken vooruit op het nieuwe voetbalseizoen in de Bommelerwaard. Het zondagvoetbal.

Jan van Arckel

Onder leiding van de inmiddels richting Kruisstraat vertrokken trainer René van de Putten braken bij Jan van Arckel de afgelopen jaren enkele jongelingen door met bovengemiddelde technische kwaliteiten. Het gevolg was een in mei jongstleden behaald kampioenschap en een daarmee gepaard gaande hernieuwde kennismaking met de vierde klasse, het niveau dat de club drie jaar geleden achter zich diende te laten. Men zal op sportpark D’n Huybert niet al te hoog van de toren blazen en in eerste instantie vooral mikken op handhaving in de vierde klasse. De nieuwe trainer Rob van Loon kan daarbij niet beschikken over Luuk Hoogma. De vleugelspits en een van de smaakmakers van vorig seizoen is vertrokken naar OJC Rosmalen.

Alem
Bij Alem mag men best iets van het nieuwe seizoen verwachten. De ploeg startte vorig seizoen onder leiding van de destijds nieuwe trainer Patrick Theuwis belabberd aan de competitie, om vervolgens via een indrukwekkende serie de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse te bereiken. Die missie slaagde niet, maar als Theuwis zijn ploeg in de flow van het laatste half jaar weet te houden mag Alem best tot de outsiders in de vijfde klasse worden gerekend.

Hurwenen
Hurwenen begint met de nieuwe trainer Herman Bergacker, die Adrie Barten kwam opvolgen, aan een nieuw tijdperk. Voor zover er sprake van kan zijn is hét grote voordeel van voetballen in de vijfde klasse uiteraard het ontbreken van de dreiging van degradatie. Wellicht kan de club hieruit de motivatie putten om volle bak de aanval te kiezen. Met een beetje geluk kan er dan zomaar een weg naar boven mogelijk blijken.

Heerewaarden
Het is te hopen dat Heerewaarden flink de aanval kiest, met in gedachten het feit dat er in de vijfde klasse in elk geval niet gedegradeerd kan worden. Natuurlijk ga je dan een keer op je snufferd, maar zowel spelers als publiek beleven dan in ieder geval plezier aan hun zondagmiddag en met een beetje geluk kan er dan zomaar een verrassing uit de bus rollen. Zie Alem vorig seizoen.

DSC
DSC begint aan het tweede seizoen in successie in de derde klasse. De club uit Kerkdriel kende een uitstekend debuutjaar met een derde plaats in de eindstand achter kampioen TEC en runner-up ODC. De ploeg van trainer Erik Meulendijk wist het zelfs tot de nacompetitie om promotie te schoppen, waarin het Bossche BVV over twee wedstrijden te sterk bleek. De jonge spelersgroep heeft  een jaar ervaring opgedaan en het ligt in de lijn der verwachtingen dat Meulendijk cs. zich kunnen gaan mengen in de strijd om de hoofdprijzen.

Hedel
Bij Hedel, waar trainer Roger Schouwenaar aan zijn tweede seizoen begint, heeft men voor het tweede achtereenvolgende keer een teleurstellend seizoen achter de rug. Na de degradatie van een jaar eerder was het op De Winkels de bedoeling om binnen een jaar terug te keren, maar door die snode plannen kon al gauw een streep worden getrokken. Hoe de ploeg zich komend seizoen zal manifesteren lijkt op voorhand onmogelijk te voorspellen, gezien de competitie-indeling met allemaal nieuwe clubs. Toch zal men in Hedel net als vorig jaar mikken op een terugkeer naar de derde klasse.

RKVSC
Zowel RKVSC als Rossum is weggehaald uit hun vertrouwde vijfde klasse, waardoor het inschatten van hun kansen nog meer een ‘glazen bol’-affaire wordt dan het normaliter al zou zijn. Een hard gelag voor beide clubs, die hiermee een aantal streekderby’s door de neus zien geboord met de daarmee gepaard gaande financiële consequenties, wat voor dergelijke kleine clubs grote gevolgen kan hebben. Een slechte beurt derhalve van de KNVB.

Rossum
Zowel RKVSC als Rossum zijn weggehaald uit hun vertrouwde vijfde klasse, waardoor het inschatten van hun kansen nog meer een ‘glazen bol’-affaire wordt dan het normaliter al zou zijn. Een hard gelag voor beide clubs, die hiermee een aantal streekderby’s door de neus zien geboord met de daarmee gepaard gaande financiële consequenties, wat voor dergelijke kleine clubs grote gevolgen kan hebben. Een slechte beurt derhalve van de KNVB.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup