Logo regio-voetbal.nl

Frans van Helvoirt wil vorig seizoen snel wegpoetsen

  •   keer gelezen   Nieuws

WIJK EN AALBURG - Bij NOAD’32 was vorig seizoen de euforie over het kampioenschap van een aantal maanden eerder gauw verstomd.

De gevreesde Wet van Murphy hield genadeloos huis op Het Korenzand en nam de ploeg van trainer Frans van Helvoirt vanaf de eerste dag van het seizoen in een ijzeren greep. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook. NOAD degradeerde al na een seizoen weer naar de derde klasse, maar Van Helvoirt zit niet bij de pakken neer.
“Je hoop als je bij een nieuwe club begint die net is gepromoveerd dat de boel bij elkaar blijft, maar nog voor het seizoen was begonnen was ik om uiteenlopende redenen al zes basisspelers kwijt,” blikt Van Helvoirt terug op zijn valse start in Wijk en Aalburg.  “En als je dan ook nog een stuk of vier wedstrijden in blessuretijd de overwinning uit handen geeft zie je dat het typisch zo’n seizoen is dat alles tegenzit en de gifbeker helemaal leeg moet.” In de spiegel kijkend constateert de oud-speler van onder meer Achilles Veen dat hij concessies heeft moeten doen aan zijn principes. “We wilden er alles aan doen om NOAD erin te houden, maar achteraf gezien hadden we een aantal rotte appels eerder uit de selectie moeten gooien. Toch is het als trainer goed om zoiets ook eens te ervaren, daar leer je van.”
Ondanks het voorbije rampjaar kijkt Van Helvoirt vol vertrouwen naar de toekomst. “Je ziet nu al dat er qua beleving een goede groep staat, anders dan vorig jaar. Met meer concurrentie ook, alleen voorin hebben we iets te weinig keus. Ik ga niet roepen dat we kampioen moeten worden, al willen we natuurlijk wel bovenin meedraaien. Ik zie geen uitgesproken kampioenskandidaat. Het belooft een pittige competitie te worden. Wij moeten voor de komende jaren iets neer gaan zetten, daar gaat het nu om.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup