Logo regio-voetbal.nl

‘We gaan voor het kampioenschap’

  •   keer gelezen   Nieuws

GIESSENBURG – Trainer Peter van Opijnen heeft het al vaker gezegd: bij Peursum zit het wel goed met de jeugd. Het bewijs is de net zeventien geworden Wilmar van Bruggen. In de loop van het vorige seizoen wist hij in korte tijd een basisplaats in de hoofdmacht te bemachtigen.

“In de A1 speelden we al op een hoog niveau”, vertelt de voetballiefhebber pur sang. Gedurende de zomer was hij nauwelijks van de bal te scheiden. Op vakantie nam hij naast een voetbal zelfs zijn voetbalschoenen mee. Bovendien doet hij ook aan zaalvoetbal. “We hebben een goede lichting. Niels Nomen is eigenlijk ook nog A-junior. Hij zit nu eveneens voor vast bij de selectie. In de A- en B-jeugd lopen nog zat spelers met potentie rond, dus voor de toekomst lijkt het bij Peursum wel goed te zitten.”
Vorig jaar werd Van Bruggen gedurende de winterstop als aanvaller bij de selectie gehaald. In de jeugd speelde hij vrijwel altijd in de voorste linie, al kan hij ook op het middenveld uit de voeten. Als linksbuiten mocht hij twee keer invallen en omdat Daan Carpentier stopte, veroverde hij al op zestienjarige leeftijd op die positie een basisplaats. “Het niveau is bij de selectie wel een stuk hoger ten opzichte van de A1. Het gaat allemaal veel sneller, inzicht is van groter belang en technisch is het moeilijker. Het spel is ook harder. In het begin werd ik nog wat makkelijk weggezet, ik heb moeten leren om beter van me af te bijten.”

Laatste zetje
De tweedejaars MBO-student filiaalmanager -hij doet een combinatie van werken en leren- kijkt uit naar de nieuwe voetbaljaargang. “Ik vond het niet erg om weer te beginnen. Iedereen in onze groep heeft er trouwens zin in.”
In de afgelopen drie seizoenen was Peursum telkens dicht bij promotie, maar ontbrak het laatste zetje. “In de laatste nacompetitie gaven we het thuis al weg tegen Woudrichem, ondanks dat we beter waren. Bij SC Amstelwijck werd het daardoor voor ons een zeer lastige wedstrijd en werden we definitief uitgeschakeld voor promotie. En dat is waar het dit jaar om draait. We gaan voor het kampioenschap.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup