Alexander Prosman op zijn plek in Asperen

Nieuws 218 keer gelezen

ASPEREN - Alexander Prosman begint aan zijn zesde seizoen in Asperen. Even speelde hij met de gedachte om bij een andere club nieuw elan in zijn spel te brengen. Maar, ‘toen puntje bij paaltje kwam, bleek het moeilijker dan gedacht om Asperen te verlaten.’

Prosman is gehecht aan Asperen. Volgens de klassieke linksbuiten is dat niet moeilijk te verklaren: “Ik kom uit een domineesgezin en ben vroeger dus vaak verhuisd. Sinds ik met mijn vrouw hier in Asperen ben gaan wonen heb ik echt mijn plek gevonden. Dat gevoel kende ik nog niet.” Dit gevoel komt niet alleen tot uiting als voetballer. “Ik ben bij de club ook actief in de sponsorcommissie. Naast het voetbal ben ik sinds een paar maanden ouderling hier in de kerk. Ik vind het wel een mooie combinatie. Op zaterdag actief op het veld en op zondag in de kerk. Als voetballer moet ik nu natuurlijk wel extra oppassen met wat ik roep”, aldus Prosman met een knipoog.

Met het vertrek van de broers Jan en Rob van Ooijen leverde Asperen afgelopen zomer de nodige kwaliteit in. “In de breedte zijn we minder sterk geworden”, geeft Prosman toe. “Maar met jongens als Ruben Snijders, Tareq Ibrahim en Joost van der Weiden hebben we wel prima talenten.” Met zijn 32 jaar lijkt Prosman de aangewezen man om deze spelers te sturen. “Dat is echter geen rol die mijn ligt”, bekent de aanvaller. “Ik voetbal altijd vanuit intuïtie en heb niet echt kijk op het spelletje. Het zit niet in mijn karakter om een team op sleeptouw te nemen.” Prosman heeft wel vertrouwen in een goede afloop van het seizoen: “Wij gaan in de onbekende vierde klasse E voor een plek bij de eerste zes. Het hangt een beetje af van de ontwikkeling van de jonge spelers, maar die doelstelling is zeker reëel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden