Logo regio-voetbal.nl

Piet Verbeek wil Ophemert laten opleven

  •   keer gelezen   Nieuws

OPHEMERT - Binnenkort wordt hij al 54 jaar. Piet Verbeek was jarenlang tot op hoge leeftijd een betrouwbaar keeper en is nu voor het tweede seizoen hoofdtrainer van voetbalclub Ophemert. Als vaste doelman Pim Schinkelshoek eens een keer verhinderd is, gaat Verbeek nog moeiteloos en met succes zelf onder de lat staan.

Ophemert heeft een erg jong team: “Ik zoek nog naar een goede mix tussen de routine en de jeugd. Vorig seizoen speelden diverse junioren zowel op zaterdag in de A jeugd als daarna op zondag in het eerste elftal. Dat A juniorenteam is nu echter compleet naar de senioren overgeheveld.”, aldus Verbeek. Voor de ervaring in zijn ploeg zullen Jurgen van Laviere, Gerard Lazet, Arie van Zijderveld, Erwin Hol en Roy de Heus moeten zorgen. “We hebben nu een grote selectiegroep voor de eerste twee teams. De beleving en de sfeer zijn heel goed. Vorig seizoen haalden we in de vijfde klasse net als Opijnen maar negen punten. Dat moeten er nu echt veel meer worden. Ophemert mag zeker niet meer onderaan blijven bungelen. Een periodetitel is nog niet realistisch om als doel te stellen, maar over een paar jaar kunnen we misschien wel naar een hoger niveau doorgroeien.”, vindt de altijd positief gestemde Ophemert-trainer. Zijn zoon Ruben behoort ook tot de Ophemert-selectie.

Piet Verbeek kent het Betuwse zondagvoetbal al jaren van haver tot gort: “Alem en MEC’07 zijn voor mij de favorieten in de vijfde klas. Wadenoijen en RKTVC mogelijk ook. Vaak geven op dit niveau één of twee goede spelers al de doorslag.” Bij Ophemert zal vooral het collectief echter voor het succes in de nieuwe competitie moeten gaan zorgen. “Aan betalen van spelers beginnen we hier nooit meer. Dat leergeld hebben we in het verleden al gehad. Ophemert moet een gezonde echte dorpsclub zijn”, besluit Verbeek.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup