André van der Veer: ‘We zullen moeten wennen aan het niveau’

Nieuws 37 keer gelezen

EVERDINGEN - SC Everstein in de eerste klasse, dat is voetballen op een niveau dat voor de meeste selectiespelers nieuw is. Dat geldt ook André van der Veer, de 33-jarige aanvoerder, die weet dat het lastig gaat worden. “Als we erin slagen ons te handhaven, leveren we een geweldige prestatie.”

Vanwege een hernia was Van der Veer vorig seizoen een maand of drie uit de running. Hoewel hij lang niet optimaal fit was, maakte hij het staartje van de competitie mee, scoorde belangrijke doelpunten en leverde daarmee een wezenlijke bijdrage aan het kampioenschap. “In die periode heb ik het voetballen gemist. Nu ben ik fysiek en conditioneel weer in orde en heb ik de drive weer om zo lang mogelijk door te gaan, mits ik van toegevoegde waarde ben. Ik wil de aanstormende jeugd niet in de weg lopen.”
SC Everstein heeft gekozen voor een pittige voorbereiding. Die bevestigde dat er nog veel stappen gemaakt moeten worden. “Het eerste jaar in een hogere klasse is altijd een kwestie van overleven en Everstein zal in elk geval aan het niveau moeten wennen. We zullen veel minder dominant zijn dan voorheen, maar als we verschoond blijven van blessures en schorsingen kunnen we een eind komen.”

De spelers die vorig jaar naar Everstein kwamen waren allemaal directe versterkingen en los van de eigen jeugd hebben Bobby Reijerse en Edin Sylejmani, de nieuwkomers van dit jaar, de potentie om een basisplaats af te dwingen. Dat geldt overigens ook voor Efrem Shiferaw die zich, na een jaar blessureleed, weer wil bewijzen.
“Voor de buitenwacht zijn we misschien de meest logische degradatiekandidaat, maar zelf denken we daar anders over. We hebben een sterke en ingespeelde defensie, hoeven het spel niet te maken, kunnen goed omschakelen en zijn er aanvallend op vooruit gegaan. Everstein zou best voor een verrassing kunnen zorgen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden