Logo regio-voetbal.nl

‘Heukelum als voorbeeld’

  •   keer gelezen   Nieuws

ARKEL - Teus Jakobs is back home. Voetballen deed de goaltjesdief nog wel op Schoonzigt, maar trainingen geven was een tijdje geleden. Na Schelluinen jeugd, SVS’65 en Hardinxveld zondag is de inwoner van Arkel terug.

“Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen als trainer van het jeugdelftalletje van mijn zoon Ryan. Op kosten van de club mocht ik op cursus. Fijn dat ik nu wat terug kan doen voor ASV Arkel. Bovendien lekker op het fietsje naar het veld, met de mogelijkheid om in de supermarkt spelers aan te spreken. Ooit zou ik hier trainer worden, de vraag was alleen wanneer”, aldus de 44-jarige Jakobs, die ondanks prima resultaten bij Hardinxveld afgelopen herfst besloot al na één seizoen te stoppen.
Geen verkeerde keuze, want de zondagtak hield op te bestaan. Jakobs, die als voetballer twee uitstapjes maakte naar Leerdam Sport en VVAC, is blij met zijn terugkeer. “Ik heb eerst alle seniorenelftallen bekeken. Mogelijk speelden er voetballers onder hun kunnen. Verder heb ik een viertal A-junioren vervroegd over laten komen. Niet toevallig spelers die ik in de pupillen ook heb getraind. Een talentvol groepje van 17, 18 jaar oud. Jammer dat er nog drie bij GJS A1 spelen, misschien komen die volgend seizoen terug.”

Hoopvol
Jakobs ziet de toekomst zonnig tegemoet. “Na de eerste trainingen en oefenwedstrijden ben ik hoopvol gestemd, maar we moeten niet gelijk al te hoge verwachtingen hebben. Op korte termijn moeten we gewoon lekker gaan voetballen. Niet meteen teleurgesteld zijn als je tijdelijk gepasseerd wordt, maar in het tweede op mentaliteit mijn ongelijk bewijzen. Pas over drie jaar wil ik gaan oogsten, met eigen jongens om de bovenste plaatsen mee gaan doen. Heukelum zie ik als voorbeeld. Misschien gaat het sneller, want in deze klasse – met Papendrecht en Peursum als favorieten - sta je net zo makkelijk vierde van onder als van boven.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen