Logo regio-voetbal.nl

‘Voetbalcultuur moet terug bij HSSC’61’

  •   keer gelezen   Nieuws

HEI- EN BOEICOP - Er waait een frisse wind op sportpark Het Plein. Met Wim Looijen heeft vierdeklasser HSSC’61 een ervaren trainer aangetrokken, die na een paar jaar in de luwte weer op eigen benen staat.

“Bij SVS’65 en later bij Groot-Ammers deed ik dat ook. Na Ammers heb ik bewust een stapje terug gedaan. Mijn zoon Michael speelde bij FC Dordrecht. En mijn dochters Daisy en Patricia voetballen ook. Die wilde ik zien spelen”, aldus de 48-jarige projectleider van de Leerdamse woningbouwvereniging Kleurrijk Wonen.
Looijen rolde op jonge leeftijd in het trainersvak. “In mijn geboorteplaats Heukelum trapte ik voor het eerst tegen een bal. Na Leerdam Sport en LRC ging ik in mijn nieuwe woonplaats Meerkerk voetballen. Door allerlei blessures ben ik op mijn 26e gestopt en werd ik trainer.” Zijn zoon verkaste een paar jaar geleden naar LRC en vader Looyen werd benaderd iets voor de Leerdamse club te gaan doen. “Ik trainde het derde, deed wedstrijdanalyses en was er afgelopen seizoen trainer van de B-selectie.”

Discipline
Toen Looijen werd getipt over de vrijkomende vacature bij HSSC’61, twijfelde hij -na positieve gesprekken- geen moment. “Er is behoefte aan discipline en die kan ik ze geven. Ik ben wel een baasje, dat weet ik van mijzelf, maar ik sta ook open voor suggesties. Wel op basis van het nakomen van gemaakte afspraken. Het komt goed. Na de eerste trainingen zie ik al een flinke verbetering. De voetbalcultuur moet terug en met Yme van Gent, Floris de Zeeuw, Kees Kool en Pascal den Braber als steunpilaren gaat dat lukken. We hebben talentvolle aanvallers als Bas Scheenhart en Nick Prado. Bovendien staan er talentvolle junioren te trappelen om over een jaar aan te sluiten.”

HSSC’61 heeft een pittige, Looijen spreekt over een leuke, start. “We openen tegen Peursum en daarna komt Dubbeldam op bezoek. Met een periodetitel ben ik al heel blij.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup