Logo regio-voetbal.nl

Supporter Arnoud Verhoeven is weer voetballer

  •   keer gelezen   Nieuws

ANDEL - Wie van plan is de Wandelvierdaagse van Nijmegen te lopen doet er wellicht verstandig aan even contact op te nemen met Arnoud Verhoeven. De centrale verdediger van Sparta’30 had ooit hetzelfde idee en belastte zijn lichaam vervolgens dusdanig dat er in de bloei van zijn voetballeven twee kostbare jaren werden verstierd.

De 27-jarige Verhoeven stond zelfs op het punt helemaal te stoppen met voetballen. “Ik was al vanaf februari in training en heb hem ook uitgelopen, ondanks kuitproblemen. De eerste week erna was er nog niks aan de hand, maar vervolgens zakte ik op een feestje plotseling door mijn been. Zo is het begonnen”, blikt Verhoeven terug op het vermaledijde vier dagen durende wandelingetje in en rond de Keizerstad. Een lijdensweg volgde. “Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, in Zeist onder behandeling geweest bij de medici van het Nederlands elftal. Ik heb zeker veertig artsen gezien. Niets hielp, die kuit bleef pijn doen, dag en nacht. Er was iets mis met de doorbloeding. Vorig jaar juni ben ik bij de fysiotherapeut van FC den Bosch terechtgekomen en dankzij een speciaal programma is het vanaf toen bergopwaarts gegaan. Aan het einde van vorig seizoen heb ik zelfs een paar wedstrijden in het tweede kunnen voetballen.”

Van steunpilaar in het elftal van Sparta’30 werd hij plots supporter. “Ik heb geen wedstrijd gemist en kwam ook regelmatig bij trainingen kijken. Zo hou je toch binding met de ploeg.” Een ploeg die voor de vierde keer in de tijdspanne van negen jaar dat Verhoeven tot de A-selectie behoort de nacompetitie bereikte maar nimmer verder wist te komen dan de eerste ronde. Volgens de Andelse ‘comeback kid’ mag een dergelijke prestatie van Sparta’30 dit seizoen niet worden verwacht. “De competitie is erg sterk en als wij in de middenmoot eindigen hebben we het gewoon goed gedaan.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup