‘Noordeloos is een hechte groep geworden’

Nieuws 99 keer gelezen

NOORDELOOS – Qua prestaties was Noordeloos enige tijd het lelijke eendje in het regionale zaterdagamateurvoetbal. De laatste twee jaar is daar een kentering in gekomen. Vorig jaar was de start zelfs uitmuntend; in de eerste vijf wedstrijden werd niet verloren. Vaste steunpilaar is de 35-jarige laatste man Ron Vuurens.

Eén seizoen heeft Ron Vuurens de club uit zijn dorp verlaten. Bij Arkel proefde hij een jaartje aan de derde klasse. “Gelukkig waren ze net gepromoveerd, waardoor ik niet tegen Noordeloos hoefde te spelen. Het was mooi om een keer mee te maken, je speelt ‘ns tegen andere clubs. Na een jaar ging ik weer terug naar Noordeloos, waar mijn vader trainer werd.”
Nico Vuurens stond vervolgens vier jaar voor het eerste elftal. Hij werkte in de trainingen vooral met een gevarieerd schema en wist het maximale uit iedere speler te halen. “Onder zijn leiding zijn we een hechte groep geworden. Bij ons staat de gezelligheid voorop. Elk jaar gaan we in januari op trainingskamp en houden we als seizoensafsluiting een barbecue. Zonder plezier kan je volgens mij niet presteren. En dat is vooral in het laatste trainingsjaar van mijn vader goed gelukt.”

Toekomst
Huidig trainer Huib Apituleij gaat zijn tweede seizoen in bij Noordeloos. Vorig jaar liep de seizoensstart als een trein. “We kwamen in een flow terecht. Het nadeel bij zo’n kleine club is echter dat de spoeling dun is. Een paar bepalende spelers kampten met blessures, waardoor de prestaties na de winterstop wat minder werden. Dit jaar willen we weer een paar punten meer pakken dan vorig seizoen (22 punten, MV). Dat is mogelijk als de groep fit blijft. Bovendien kunnen we twee jongens met potentie, Art Kruis en Mark Maasland, overhevelen vanuit de A-jeugd. En er loopt nog meer talent rond in de jeugd, dus er zit zeker toekomst in de vereniging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app