Logo regio-voetbal.nl

Dussense Boys heeft einddoel nog niet bereikt

  •   keer gelezen   Nieuws

DUSSEN - Na een eerste ‘investeringsjaar’ valt er voor Dussense Boys meer te halen in de vierde klasse, denkt trainer Eugène van der Heijden.

Eugène van der Heijden is tevreden over de ontwikkeling van zijn spelers. Als nieuwkomer in de vierde klasse speelde Dussense Boys zich vorig seizoen ruim op tijd veilig en het team heeft laten zien ‘vierdeklasserwaardig’ te zijn, aldus de trainer. “Vorig jaar was een investeringsjaar om te zien hoever de jongens zijn en of ze het niveau aan kunnen. Nou, er zit nog heel wat rek in deze groep.”
Van der Heijden noemt zijn selectie talentvol. “We zijn een ploeg die het niet moet hebben van het fysiek, maar van het voetballend vermogen. Ik hamer er bij de spelers op dat ze niet zomaar lange ballen naar voren geven, maar voetballend de oplossing moeten zoeken.” Er is slechts één ‘nadeeltje’: “De selectie is niet zo breed. Daarom laten we jongens uit de A één keer per week meetrainen met de selectie. Over één á twee jaar stromen die jonge spelers dan makkelijker in.”

Dat en de woorden van Van der Heijden tekenen de ambitie van Dussense Boys. De chemie tussen spelers, bestuur en de rest van de club is goed en de Dussenaren mogen daarnaast rekenen op nieuwe trainingspakken, polo’s en truien van de hoofdsponsor. “Het randgebeuren moet ook goed zijn”, geeft de trainer aan. Bovendien is de spelersgroep nagenoeg intact gebleven en dat moet komend seizoen tot succes gaan leiden, stelt Van der Heijden. “Ik heb gezien dat we gemakkelijk meekunnen in de vierde klasse, dus - op voorwaarde dat alles heel blijft – hoop ik dat we dit seizoen een periodetitel kunnen pakken. Dussense Boys heeft het einddoel nog niet bereikt.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup