Papendrecht en De Zwerver met zelfvertrouwen de nacompetitie in
Papendrecht en De Zwerver met zelfvertrouwen de nacompetitie in regio-voetbal.nl

Papendrecht en De Zwerver met zelfvertrouwen de nacompetitie in

Nieuws 85 keer gelezen

PAPENDRECHT/KINDERDIJK - Promotie? Bij Papendrecht en De Zwerver dromen ze er van. Komende zaterdag krijgen beide clubs via de nacompetitie de kans om de eerste stap te zetten in de richting van een hoger niveau.

Papendrecht treft op het vertrouwde Slobbengors Oostkapelle, de nummer 6 van de tweede klasse E. Een opponent die niet bepaald zal blaken van het zelfvertrouwen; immers de voorbije vijf competitiewedstrijden gingen alle verloren voor de Zeeuwen. Ook het doelsaldo van de formatie van trainer Harro Hazelaar mag opmerkelijk genoemd worden. Oostkapelle scoorde in 26 duels liefst 69 keer, maar moest ook 59 keer de bal uit het eigen net vissen. Met name in de omschakeling is het team kwetsbaar, dus daar liggen sowieso kansen voor Papendrecht.

De thuisclub mag vol zelfvertrouwen aan de eerste nacompetitie-ontmoeting beginnen. Onder leiding van trainer Johan Sturrus groeide Papendrecht uit tot een eenheid met tal van sterke kanten. Achterin staat het prima met Nick Kamerling als stabiele leider en drie collega-verdedigers die weten wat er van hen gevraagd wordt. Het middenveld blinkt uit in beweeglijkheid en voorin gaan creativiteit en snelheid hand in hand.

Al deze kwaliteiten wist Sturrus te koppelen aan homogeniteit en een sterke wedstrijdmentaliteit. Het resultaat daarvan was dat Papendrecht na een wat moeizame competitiestart de weg naar boven wist te vinden. Dat men uiteindelijk de titel in 2F op doelsaldo moest laten aan Nivo Sparta was een tegenvaller, maar het leidde niet tot een mentale deuk. Integendeel: Papendrecht is klaar voor het 'toetje'. Bij winst op Oostkapelle wacht de winnaar van het duel Geinoord - Pelikaan en mogelijk de grote finale op 15 juni.

De Zwerver
Een klasse lager hield De Zwerver tot de laatste speeldag hoop om koploper Arkel van de titel in 3C af te houden.De lijstaanvoerder redde het uiteindelijk nét niet, waardoor de Kinderdijkers 'veroordeeld' werden tot het spelen van nacompetitie. Daarin treft men in de eerste ronde collega-derdeklasser SV Capelle. Deze makkelijk scorende ploeg eindigde in 3D als zesde in de reguliere competitie.

De Zwerver, dat zaterdag om 14.30 uur de strijd tegen de Brabanders aangaat, moet in staat worden geacht het duel winnend af te sluiten. Optimisme dat gebaseerd is op de sterk stijgende lijn die trainer Edward Knook aan zijn team heeft weten mee te geven. Na een matige start herstelden de roodzwarten zich knap en schoven ze langzaam maar zeker naar de bovenste regionen van 3C om uiteindelijk als laatste uitdager van Arkel over te blijven. Die lijn moet men doortrekken tegen SV Capelle. In dat geval wacht de tweede ronde tegen de winnaar van Zwaluwe-Ameide en wellicht de finale met bijbehorende promotie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 34 minuten geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 4 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 6 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 18 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' gisteren
Afbeelding
Veertien spelers uit huidige SVW-selectie ook volgend seizoen actief bij de streepjes 16 apr, 21:23